WALKING FOOTBALL

OUD-BEIJERLAND – De voetbalverenigingen uit Oud-Beijerland, Zinkwegse Boys, SHO en OSV Oud-Beijerland, hadden er twee pogingen voor nodig, maar het drietal is erin geslaagd om het walking football op de kaart te zetten in de Hoeksche Waard.

De introductie van de voetbalvorm voor spelers van 55 jaar en ouder kende aan het einde van het vorig seizoen nog een valse start, maar na het zomerreces kwam het initiatief toch van de grond te krijgen. Met hulp van de Feijenoord Old Stars, die tijdens de tweede opstartavond acte de présence gaven, kregen de initiatiefnemers zodanig veel enthousiastelingen voor walking football op de been dat inmiddels een wekelijkse avond op vrijdag bij Zinkwegse Boys. Een avond, die voor spelers van de doelgroep vanuit de hele Hoeksche Waard toegankelijk is. ,,Want dit burgerinitiatief is bestemd voor de hele gemeente’’, verkondigen Zinkwegse Boys, SHO en Oud-Beijerland in koor. en nieuwe introductieavond zodanig veel belangstelling, dat de drie clubs besloten om het initiatief een vervolg te geven.

In aanwezigheid van wethouder Paul Boogaard van de gemeente Hoeksche Waard kende de doorstart van het initiatief een prima opkomst. ,,We waren blij verrast dat er voor de tweede kick-off zoveel animo was. Niet alleen van mensen die in het verleden al eens gevoetbald hebben, maar ook van mensen die nog nooit in verenigingsverband tegen een bal getrapt hadden’’, stipt voorzitter Stephen Steijger van Zinkwegse Boys als spreekbuis namens de drie verenigingen aan. ,,Dat enthousiasme wilden we daarna vasthouden.’’

Arthur Ebink leidde de eerste training. De walking footballers trainden op de sportparken van de drie verenigingen, maar in oktober werd de knoop doorgehakt en werd de thuishaven van Zinkwegse Boys ook de plek waar zij zich wekelijks mochten inspannen. Ook andere delen van de Hoeksche Waard lopen inmiddels warm voor walking football.