De 20 jarige Mark van der Meijden speelt in het 1e van GHVV’13 en heeft in zijn jeugd voor Feyenoord en Sparta Rotterdam gespeeld. Zonder de steun van zijn familie had hij nooit zo ver gekomen. Na lang hoog te hebben gevoetbald, is hij terug gegaan naar de club waar zijn liefde voor voetbal ooit begon.

Voetbalcarrière
Van der Meijden is begonnen met voetballen bij PFC, waar al zijn vrienden speelde. Vervolgens is hij naar Feyenoord gegaan en daarna naar Sparta Rotterdam. Na 4 jaar op hoger niveau gevoetbald te hebben heeft hij de stap gemaakt naar Spijkenisse en daarna naar SVV. “Na zoveel jaar hoog te hebben gevoetbald wilde ik toch weer met mijn vrienden voetballen. De keus tussen PFC en HVV Bernisse was dan uitgegaan naar HVV Bernisse. Hoezo? Omdat ik gezelligheid belangrijk vind en ik een echte dorpsjongen ben. Toen de twee clubs samen gingen, was de keuze heel makkelijk.”

Bij PFC en Feyenoord stond Van der Meijden rechts voorin. Vervolgens is hij omgetoverd tot een rechtsback bij Sparta. Na de overstap te hebben gemaakt naar Spijkenisse is zijn vaste positie middenvelder geworden. Vaak functionerend als CM of CVM. “Ik zie mijzelf het liefst als een cm rechts of links. Het maakt mij niet zoveel uit, aangezien ik met beide benen uit de voeten kan. Ik ben iemand die veel meters maakt en elk duel aangaat, ondanks mijn lengte. Ik word vaak vergeleken met een pitbull op het middenveld.”

Steun van familie
Als het aan Mark ligt, gaan alle credits naar zijn familie die hem door weer en wind hebben gesteund. “Vaders bracht me altijd naar de voetbal, wat soms wel 4 keer per week was. Bij voetbal toernooien in het buitenland waren beide ouders er altijd bij. Ook was er de mentale support langs de lijn, wanneer ik het even niet zag zitten. Mijn broer en ik speelde altijd op het pleintje tot in de late uurtjes. Dit heeft me sterker gemaakt, omdat ik nooit wilde verliezen van mijn 4 jaar oudere broer.”

Buiten het feit om dat zijn ouders en oudere broer er altijd voor hem waren, leefde het ook in de rest van de familie. Zij kwamen zo af en toe ook langs de lijn staan en stelde vaak de vraag hoe het met hem ging bij de voetbalclub waar hij op dat moment speelde. “Opa en oma hadden foto’s van mij ingelijst die in de woonkamer hingen. Ik weet nog goed dat opa en oma dolgelukkig waren dat ik bij Feyenoord gingen spelen, dat was namelijk hun club. De selectie foto die in de kuip werd gemaakt, staat dan ook vandaag de dag nog steeds bij hun in de woonkamer.”

GHVV’13
Op dit moment speelt Mark voor het 1e van GHVV’13. Ze staan momenteel op plek 10 van de 14 met 9 punten uit 8 wedstrijden. “We hebben een goede ploeg, alleen laten we het soms af weten. We verliezen vaak van ons zelf in plaats van de tegenstander. Persoonlijk denk ik dat we bij de top 7 kunnen eindigen. Als ik kijk naar de teams die boven ons staan en waar we een slecht resultaat tegen hebben neergezet, dan denk ik niet dat wij iets tekortschieten.”

Wat maakt GHVV’13 dan zo mooi dat hij terug is gekeerd? “Ik wil me daar niet te veel over uitlaten. Ik ben geen fan van fusieclubs, maar soms is het nodig. Dat de twee dorpen samen zijn gegaan en we vriendelijk met elkaar om kunnen gaan vind ik mooi. Hopelijk kunnen we de club met z’n alle naar een hoger podium brengen.”

Toekomst
Sinds dit jaar is Mark trainer van de Jo13’1. “Dit avontuur ben ik samen met mijn vriend Rick Nauta aangegaan. Ik heb het altijd al leuk gevonden om mensen dingen bij te leren en als je dan je visie kan overbrengen op de jongere kinderen, dat is geweldig.

Over zijn toekomstplannen is hij heel duidelijk. Bij GHVV zit hij prima op zijn plek en hoopt hij zijn steentje te kunnen bijdragen om de club naar een hoger niveau te brengen. “Ik sta open voor alles en zie wel wat er op mijn pad komt en wat de toekomst mij brengt. Ik ben jong en gedreven, dus sluit niks uit.”

Geef een reactie