Aren Buvens (66) is sinds 1961 al lid VV Spijkenisse. Hij begon op 8 jarige leeftijd als voetballer bij de club en is nooit meer weg gegaan. Voetballer is hij nu niet meer, maar voor de club doet hij nog heel veel.

Actieve carrière
Buvens is al jaren actief bij de club uit Spijkenisse. “Ik ben geboren in Spijkenisse en toen zag de wereld er natuurlijk nog heel anders uit. VV Spijkenisse was hier de enige voetbalclub en op 8 jarige leeftijd ben ik hier begonnen. Dat was in 1961. Ik ben hier nooit meer weg gegaan. Ook niet toen ik ging verhuizen. Ik ben altijd bij mijn club gebleven.” Toen hij zelf nog voetbalde is hij samen met zijn team landskampioen geworden in 1975. Momenteel is hij bestuurslid technische zaken en bemoeit zich veel met het eerste elftal. Daarnaast is Buvens ook nog jeugdtrainer geweest.

Ambitieuze club
Spijkenisse is een hele ambitieuze club en de senioren spelen op hoog niveau. In de lange tijd dat je daar speelt, bouw je een band op met mensen. Je maakt heel veel verschillende contacten en op een gegeven moment worden de mensen als familie voor je. Zeker als je hier al zolang komt.” Vertelt Arens. “De club heeft altijd al in de top van het Nederlandse amateur voetbal gespeeld. Er zijn al een aantal spelers naar betaalde profclubs gegaan, die bij Spijkenisse begonnen zijn.”

Feyenoord
Naast Spijkenisse is Buvens ook nog een trouwe Feyenoord supporter. Dit is vooral gekomen vanwege de regio binding. “Als jonge jongen ging ik altijd kijken naar de wedstrijden in de Kuip. Feyenoord is een echte volksclub, wat mij heel erg aanspreekt.” Ook is de jeugdopleiding van Spijkenisse officiële samenwerkingspartner van de Feyenoord Acedemy. “Dit maakt mij heel erg trots.” Vertelt Aren.

Vooruitblik
Vorig jaar is het eerste elftal gedegradeerd naar de 3e divisie. Nu zijn ze weer terug en spelen zij aankomende zaterdag de topper tegen FC ‘s-Gravenzande. “Voordat het eerste team een wedstrijd speelt, analyseren wij altijd eerst de tegenstander zodat we weten waar we mee te maken krijgen en wat wij kunnen verwachten. Op deze manier bereid je je goed voor op de wedstrijd.” ’s-Gravenzande staat op de 3e plek achter Spijkenisse, die maar met 1 klein puntje voor staan. Het belooft dus een spannende wedstrijd te worden. “We kijken niet terug naar eerdere wedstrijden, want de eerstvolgende wedstrijd is altijd de belangrijkste. Dit is de eerste keer dat we tegen ze spelen nadat we gedegradeerd zijn. We moeten proberen om het zo lang mogelijk vol te houden.”

Geef een reactie