Nieuwenhoorn heeft zaterdag gedaan wat het moest doen; winnen van DCV en de koppositie pakken. Op een vreselijk slecht DCV-veld waar het gebruikelijke snelle combinatievoetbal van de zwartwitten een vrijwel onmogelijke opdracht bleek, liet het team van Ron van den Berg zien dat het ook met opgestroopte-mouwen-voetbal wel raad weet. 

Toch heeft de kleinste man van het veld de wedstrijd bepaald: Dimitri Gomes. Vier mei aanstaande wordt hij 31. Met twee doelpunten en een tomeloze inzet lijkt hij nog lang niet op. Wat een genot om naar het spel van deze man te kijken. Met name zijn winnende goal was tekenend voor Dimitri: hoog boven de tegenstander uit torenend, met een perfecte timing en een ongelooflijke kracht kopt hij een kwartier voor tijd snoeihard de winnende treffer binnen en zet daarmee Nieuwenhoorn op de eerste plaats.

De zevende overwinning op rij is daarmee een feit. Opvallend genoeg was de laatste verliespartij thuis tegen ditzelfde DCV. Het werd op Nieuwenhoorn 1-2 voor de Krimpenaren. Er was dus nog wel een appeltje te schillen.

De eerste helft werd gekenmerkt door veel uitglijpartijen, van het scheenbeen springende ballen en met-je-kop-door-de-muur-voetbal. Natuurgras is te verkiezen boven kunstgras, maar dan moet het geen knollenwei zijn. Dit was een knollenwei; dat moet je de kijker eigenlijk niet aan willen doen. Toch bleven zowel DCV als Nieuwenhoorn hun best doen om er een mooie en spannende wedstrijd van te maken. En spannend werd het.

Na een half uur komt Nieuwenhoorn verdiend op voorsprong als Roeland de Bruine goed doorgaat op links, de bal nog net binnenhoudend weet hij Brandon Nooitmeer te bereiken. Die zet de bal voor en zo kan Dimitri Gomes zijn eerste goal maken. Vlak voor rust wordt Melvin Winterberg in het vijandelijke 16-metergebied volledig onderuitgeschoffeld, maar de scheidsrechter wil van geen penalty weten. Van die man moesten we het niet hebben vandaag.

Na rust pakt de keeper nog een mooie halve omhaal van Jeffrey Burger en een paar minuten later kan DCV eigenlijk net iets te gemakkelijk de 1-1 aan laten tekenen als Nieuwenhoorn verzuimd om de Krimpense aanvaller ‘aan te pakken’. Een dompertje. Toch lijkt niemand zich zorgen te maken en creëert Nieuwenhoorn zich met veel inzet de nodige kansen. De verdiende 1-2 valt dan ook een kwartier voor tijd. Brandon Nooitmeer tekent wederom voor de assist. Hij laat Dimitri Gomes de winnende goal maken uit een perfect getrapte hoekschop.