V.v. Hellevoetsluis wint ruim van Rhoon

Een stug Rhoon, rode lantaarndrager in de 2e klasse D, verdedigde tegen koploper v.v. Hellevoetsluis met 11 man op eigen helft, maar toen Vincent Mast in de 39e minuut de ban brak, liepen de Hellevoeters in de 2e helft uit naar een ruime 4-0 zege.

Op een opnieuw drukbevolkt en gezellig ING Sportpark werd het geduld van de aanwezige supporters in eerste instantie danig op de proef gesteld. Rhoon meende tegen het wit-rode Hellevoetsluis in het eigen rood-witte tenue aan te kunnen treden, maar scheidsrechter Roozeboom dacht daar terecht anders over. Omdat het reservetenue van Rhoon compleet wit (?) is, was dat ook geen optie.

Het door Hellevoetsluis aangeboden frisse groene shirt werd door de trainer van Rhoon geweigerd, waarna zij besloten de gebruikte (!) gele shirts van de veteranen van BZC/Zuiderpark, die zojuist tegen de veteranen van Hellevoetsluis hadden gevoetbald, aan te trekken…

Toen de wedstrijd met een vertraging van 20 minuten begon, nam het gehavende Rhoon meteen de verdedigende stellingen in, waarbij het zich soms met 11 man tegelijk terugtrok op eigen helft.  Het was dus zaak voor de Hellevoeters de score vroeg te openen, zodat Rhoon uit haar schulp diende te kruipen. Toen dat de mannen van trainer Edwin de Koning niet lukte, diende het geduldig op zoek te gaan naar de openingstreffer en niet tegen een verdwaald tegendoelpunt aan te lopen. Na 39 minuten was het dan toch raak, toen linksachter Onur Furuncu doorkwam aan de linkerkant en hij met een perfecte voorzet de kopsterke rechtsachter Vincent Mast wist te vinden (1-0).

Ruststand: 1-0

In de 2e helft was het eigenlijk wachten op de tweede treffer van de Hellevoeters, maar Rhoon had al vaker deze competitie bewezen vanuit geslagen positie terug te kunnen komen. In de wedstrijd tegen Zuidland wist het zelfs na een 0-4 achterstand nog met 4-4 gelijk te spelen! Hellevoetsluis liet het echter zover niet komen, want aanvoerder Frenk van Gelderen, zelden scorend, wist deze wedstrijd maar liefst 2x het net te vinden, beide keren op aangeven van Davy Mierop.

Tussen de 2-0 in de 58e minuut en de 3-0 in de 84e minuut ranselde Danijel Ribaric nog een Rhoonse vrije trap uit de hoek en kreeg Rhoon nog een levensgrote kans op de aansluitingstreffer. De Rhoonse aanvoerder had, terwijl Ribaric al verslagen was, de hoek voor het uitkiezen, maar mikte precies op de Hellevoetse verdediger, die nog op de doellijn geposteerd stond. De ingevallen Remon Haze mocht voor Hellevoetsluis in de 90e minuut ook nog een duit in het zakje doen, toen hij door Davy Mierop, weer hij, met een steekpass werd bediend en als een echte spits de bal achter de doelman wist te werken (4-0).

Eindstand 4-0

Zodoende wisten de ING-boys de 9 punten voorsprong op nummer 2 BVCB (6-0 winst op VDL) te behouden en dienen ze over 2 weken een aanval van de voornaamste concurrent in een directe confrontatie af te slaan.