V.v. Hellevoetsluis speelt zaterdag in Bergschenhoek de topper tegen BVCB en doet dat in de wetenschap dat sinds paaszaterdag de voorsprong van de Hellevoetse tweedeklasser op de nummer twee van 2D is gehalveerd. Trainer Edwin de Koning is echter niet in paniek. “Het is een goede wake-up call, meer niet.”

Hellevoetsluis verloor zaterdag met 3-1 van Berkel, terwijl BVCB met de schrik vrij kwam in en tegen Strijen en met 0-1 zegevierde. “Ik las en hoorde overal om me heen dat BVCB wat gelukkig gewonnen heeft”, reageert De Koning. “Ik kan daar niet zo veel mee. We moeten ook eerlijk zijn; we hebben dit seizoen als Hellevoetsluis ook best wel het nodige geluk gehad met weggekaapte en misschien wel gestolen overwinningen in de slotfase van wedstrijden.”

De nederlaag én het spel van v.v. Hellevoetsluis zaterdag in Berkel was volgens één van langst zittende oefenmeesters in de regio een incident. “We doen er niet te moeilijk over. Zoiets kan gebeuren. Een eye-opener? Zo zie ik dat niet. We hadden alleen niet de energie, die we normaal wel hebben, om bij balverlies de bal weer te veroveren. Het was wat dat betreft on-Hellevoetsluis.”

De Koning en zijn team keren zaterdag desondanks niet met knikkende knieën terug in de ‘3B-hoek’. “Dat zit helemaal niet in onze aard. We gaan daar vol vizier de strijd aan. Dat we nu eerste staan, had niemand verwacht. Had je in Hellevoetsluis aan het begin van het seizoen aan iemand verteld dat we zes wedstrijden voor het einde nog kampioenskandidaat waren geweest, dan had die persoon je naar het gekkenhuis verwezen. Ik bedoel maar, we staan onverwacht eerste en genieten daar volop van.”

Volgens De Koning is het duel voor BVCB  veel meer een ‘moetje’. “BVCB heeft regelmatig uitgesproken voor het kampioenschap te gaan. Zij moeten, wij willen. Ik weet dat we een goede groep hebben die dit seizoen de beste kwaliteiten naar boven haalt. Met zakelijk voetbal hebben we al heel wat winstpartijen over de streep getrokken. Die jongens weten heus wel wat ze zaterdag te doen staan.”

De ondergrond waarop zaterdag in Bergschenhoek wordt gespeeld, is wel een ‘dingetje’. Op gras heeft Hellevoetsluis niet de beste balans dit seizoen, constateert ook De Koning. “Van de vijf uitwedstrijden op gras hebben wij er drie verloren, bij CWO, Zuidland en Berkel dus. Daar tegenover staat dat we van de laatste drie onderlinge confrontaties met BVCB er twee gewonnen hebben.”

 

Total
29
Shares