V.v. Hellevoetsluis haalt doelstelling

Nadat de ploeg van Edwin de Koning vorig seizoen op een mooie 4e plaats eindigde en een periodetitel won, was de doelstelling voor dit seizoen om 3e te worden en een periodetitel te winnen. De periodetitel werd in de eerste periode al gehaald en na de 3-1 winst op CWO van zaterdag worden de Hellevoeters minimaal 3e. De rood-witten willen echter meer en gaan voor de titel.

Dat bovenaan staan altijd moeilijker is dan er te komen, werd ook deze zaterdag maar weer eens bewezen. Nadat Hellevoetsluis 20 wedstrijden lang de ranglijst had aangevoerd, nam BVCB een paar weken geleden de koppositie over. Prompt verloor het met 2-1 van CWO en ook nu het, na de gewonnen inhaalwedstrijd van vorige week tegen Piershil, weer koploper was verspeelde het punten.

Dit keer werd er gelijkgespeeld tegen Berkel, zodat Hellevoetsluis weer naast BVCB staat. De Hellevoeters zelf hadden op het zonovergoten en weer ouderwets drukbezochte ING Sportpark nog wat goed te maken tegen het Vlaardingse CWO. Het was namelijk deze tegenstander die in wedstrijd nummer 5 van het seizoen Hellevoetsluis na 4 overwinningen de eerste nederlaag toebracht. Omdat de Vlaardingers zelf ook nog een paar puntjes nodig hadden om zich definitief veilig te spelen, zou het vast geen makkelijke middag worden.

De Hellevoeters traden aan met Wouter Besters in de spits, die dat na zijn goede optreden tegen SVS zelf afgedwongen had. De lange aanvaller kon, behalve een aantal gewonnen kopduels en een fraaie omhaal die net over de lat verdween, vandaag echter geen potten breken en werd in de 75e minuut vervangen. Zijn secondant voorin Davy Mierop begon de wedstrijd niet lekker, want zijn eerste pass belandde op eigen helft op zijn Nainggolan’s zo in de voeten van de tegenstander, waardoor er meteen een gevaarlijke situatie ontstond en het CWO meteen in de wedstrijd bracht.

De eerste helft ging redelijk gelijk op en grote kansen kregen beide teams niet, al was Hellevoetsluis nog het meest dreigend. Het eerste doelpunt viel in de 29e minuut dan ook uit het niets, toen een ingebrachte bal vanaf rechts door een CWO-er verkeerd geraakt werd en zo in de verre hoek in het doel verdween (1-0). Hellevoetsluis bleef de bovenliggende partij en wist in de 36e minuut de score uit te breiden, toen de bal uit een ingestudeerde hoekschop door Vincent Mast werd ingebracht en na een overstapje van Frenk van Gelderen door Davy Mierop werd ingeschoten (2-0).

Ruststand: 2-0

Direct na rust hadden de supporters nog niet goed en wel hun plekje in de zon opgezocht of de 2-1 lag uit een dood spelmoment al achter doelman Ribaric. De Hellevoeters waren het meteen even kwijt en voetbalden onrustig, maar desondanks kregen zij in het verloop van de tweede helft de beste kansen. Met name Davy Mierop had de wedstrijd al vroegtijdig in het slot kunnen gooien, maar de anders zo doelgerichte Mierop liet zich nu soms iets te makkelijk naar de buitenkant drijven en als hij al 1-op-1 met de keeper kwam, miste hij jammerlijk.

Zodoende bleef het lang billen knijpen voor de Hellevoetse supporters en moest aanvoerder Frenk van Gelderen er aan te pas komen om aan alle onzekerheid een einde te maken. Davy Mierop gaf vanaf het middenveld de bal mee aan Patrick Struijk, die met een slim steekpassje Roeland de Bruijne aan het werk zette. Zijn voorzet werd door de meegelopen Frenk van Gelderen binnen getikt (3-1). Met nog ca. 10 minuten te spelen was de buit wel binnen en hield men nog slechts de tussenstand bij Berkel tegen BVCB nauwlettend in de gaten. Daar was het inmiddels 1-1 en dat zou het ook blijven, waardoor Hellevoetsluis gewoon weer naast BVCB is gekomen.

Eindstand: 3-1

Voor zaterdag staat er voor beide ploegen een thuiswedstrijd op het programma. De Hellevoeters spelen tegen nummer 3 Zuidland, dat nog in de race is voor een (vervangende) periode en BVCB ontvangt SSS, dat nog een puntje nodig heeft om zich veilig te spelen. Het blijft in de 2e klasse D dus spannend tot het laatste moment.