Het wordt een hete dag in Spijkenisse. Komende zaterdag komt de nummer drie op de ranglijst van de hoofdklasse A. FC ‘s-Gravenzande op bezoek op het sportpark Jaap Riedijk. En dat betekent alle hens aan denk voor de mannen van trainer Peter Wubben die slechts een luttel puntje voor staan op de ranglijst op de Westlanders.

De gasten spelen sinds het seizoen 2017-2018 in de hoofdklasse A en koesteren voor dit seizoen noeste bedoelingen. Afgelopen zaterdag won FC ‘s-Gravenzande op het eigen knusse sportpark met 3-2 van XerxesDZB en wil weer een sprong voorwaarts maken door Spijkenisse te verslaan.

Trainer Richard Elzinga, die via SCO’63 en DBGC bij ‘s-Gravenzande als oefenmeester terecht kwam, kent Spijkenisse van haver tot gort en zal zijn ploeg goed instellen voor de confrontatie, met als inzet de bovenste plaats op de ranglijst.

Elzinga startte zijn eigen voetbalcarriere bij Drachtse Boys en speelde in het betaald voetbal bij FC Groningen, Cambuur-Leeuwarden en Sparta.

De vereniging heeft maar liefst 1600 leden, die op 11 velden 20 senioren, 2 vrouwenelftallen en 50 jeugdploegen op de been brengt.

Spijkenisse is dus gewaarschuwd en zal op zijn tellen moeten passen. De mannen van Wubben voeren de ranglijst aan maar het spel is nog wisselvallig.

 Oktoberfest

Na het ongetwijfeld boeiende treffen barst in de kantine, die is omgebouwd tot een heuse Beierse kroeg, het oktoberfest los. Het bier zal er rijkelijk vloeien en de voertaal zal overwegend Duits zijn; de muziek ook.

Geef een antwoord