Aanstaande zaterdag ontvangt VV Spijkenisse het Brabantse Achilles Veen. Die club presteert dit seizoen matig maar constant. Overwinningen, gelijke spelen en nederlagen worden op welhaast wiskundig verantwoorde wijze afgewisseld.

Met een doelsaldo dat precies in evenwicht is werden 6 duels gewonnen, 7 verloren en 4 gelijkgespeeld.

Achilles Veen werd in 1944 opgericht en speelt sinds 1994 afwisselend in de Hoofdklasse en de 1e Klasse. De laatste jaren gaat het prima: dit seizoen acteren ze voor de achtste opeenvolgende keer in de Hoofdklasse.

Veen, het dorp waarin de club zetelt, telt ongeveer 2700 inwoners. Qua grootte is het te vergelijken met Heenvliet. Ze hebben er een kerk, een molen en een veerpont. Ook staat er een lagere school: de Oranje Nassau.

Eerder dit seizoen won Spijkenisse met 1-2 in Veen. Die stand was bij rust al bereikt, de hele tweede helft deed Veen z’n uiterste best minimaal langszij te komen. Met het nodige geluk hielden de mannen van Peter Wubben stand.

Veen won z’n laatste duel, thuis met 4-2 van Capelle. Spijkenisse won met 1-2 in Katwijk. Spannend dus om te zien welk team de driepunter kan continueren. Komt dat zien: aanstaande zaterdag op Sportpark Jaap Riedijk, 14.30 uur.