Spijkenisse mag bepaald niet mopperen. De competitiestart is, zeker qua stand op de ranglijst in de hoofdklasse A goed verlopen. En vooral het vertoonde spel in de eerste helft van de ontmoeting tegen Achilles Veen stemt Spijkenisse hoopvol voor het vervolg van de competitie.

En, weer staan twee belangrijke wedstrijden op het programma. Spijkenisse komt in de vogelenbuurt op de ranglijst en is komende zaterdag om 14.30 gastheer voor Rijnvogels, een gevaarlijke tegenstander.

In hoeverre Spijkenisse zelf op de sterkste elf kan rekenen is nog onduidelijk. Glenn Rijsdijk en Marvin van der Pluijm vielen tegen Achilles Veen geblesseerd uit en hun fysieke gesteldheid wordt pas deze week duidelijk.

Katwijk

Rijnvogels is naast Katwijk en Quick Boys de derde vereniging uit het dorp uit de bollenstreek. Beleving is het toverwoord in het spel van de Vogels en dat ondervond kampioenskandidaat Ter Leede aan den lijve. Het kwam afgelopen zaterdag niet verder dan een puntendeling. Ook is de ploeg versterkt met de komst van het veelbelovende talent Chadoo Melfor. Die van vierdeklasser HVV Hercules via eersteklasser Forum Sport deze competitie bij de Rijnvogels in de hoofdklasse debuteert. Maar daarmee is de sportieve honger van het talent nog niet gestild. De aalvlugge aanvaller met een fluwelen trap in de benen wil zo hoog mogelijk spelen.

Trainer

Trainer van de ploeg is Jimmy Simons, die in zijn eigen sportieve carriere voor onder meer Feyenoord, Sparta, SVV en Dordrecht uitkwam. Hij besloot zijn carriere bij het Belgische KVV Overpelt en ontsprong de dans van het lot van het destijds verongelukte vliegtuig van de SLM ramp met zijn broer Jerry. Doordat hun moeder de zaak niet zo vertrouwde namen ze een ander toestel.

Supporters

Spijkenisse moet op zijn tellen passen en u kunt de ploeg daarbij helpen door er bij te zijn om Spijkenisse te steunen in de strijd tegen de Rijnvogels. De wisselwerking tussen de ploeg en de supporters kan de groen-witten behoeden voor averij.

Tekst: Piet van Dijk

Geef een reactie