We dromen er van. Plaatsing ooit voor de hoofdronde om de KNVB-beker en dan een thuiswedstrijd loten. Tegen bij voorkeur Ajax, Feyenoord of PSV. Maar dan hebben we ook een probleem.

Het sportpark Jaap Riedijk voldoet niet aan de eisen. Het hoofdveld ontbeert verlichting en de kleed- en ontvangstgelegenheid, is dringend aan aanpassing aan de eisen van deze tijd toe. Alle reden dus om met de gemeente Nissewaard in conclaaf te gaan om de realisering van de aanpassingen te bezien.

De tegenstander in de eerste ronde is de Hoekse Voetbal Club ’10. De ploeg uit Hoek van Holland kreeg afgelopen zaterdag van de wethouder van sportzaken van de gemeente Rotterdam te horen dat het sportpark De Rondgang met een veld wordt uitgebreid. Regeren is vooruit zien. HVC’10 speelt in de tweede klasse. De ploeg bekleedt op de ranglijst de vijfde stek en staat drie punten achter UVS waartegen afgelopen zaterdag nog met 1-1 verdienstelijk werd gelijkgespeeld. De week voorafgaande aan de topper oefende HVC’10 nog tegen SV Poortugaal en speelde ook toen gelijk (2-2).

De oefenmeester Henk de Zeeuw is aan zijn tweede seizoen bezig en barst van de ambities. Het woord hogerop spookt dagelijks in zijn hoofd. Na een wat wisselvallige start bij zijn aantreden is de ploeg uitgegroeid tot een hechte eenheid, die het Spijkenisse weleens behoorlijk lastig zou kunnen maken.

De wedstrijd begint om 14.30 uur op ons sportpark Jaap Riedijk. U bent toch zeker ook van de partij? Op weg naar misschien wel De Kuip, in de stoutste dromen.

tekst: site VV Spijkenisse

Geef een reactie