v.v. Hellevoetsluis blijft nagenoeg intact

Waar je overal om je heen jaarlijks veel spelerswisselingen ziet, blijft het bij v.v. Hellevoetsluis ieder jaar betrekkelijk rustig. Blijkbaar gedijen de spelers onder de vleugels van trainer Edwin de Koning goed en hebben zij het naar hun zin aan de Brielsestraatweg.

Ook voor komend seizoen zijn er bij de rood-witten weinig mutaties te verwachten. Na het voeren van diverse gesprekken door Edwin de Koning en teammanager Ton Lammers heeft 90% van de spelers aangegeven ook volgend seizoen graag voor Hellevoetsluis uit te komen. Meest gehoorde argumenten daarbij zijn dat er altijd ergens om gespeeld wordt, men de trainingen als prettig ervaart, de randvoorwaarden goed zijn en er altijd voor een paar honderd toeschouwers gevoetbald wordt.

Hellevoetsluis wordt over het algemeen gezien als een warme club, waar het motto ‘doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg’ op van toepassing is. Dat is ook de reden waarom Tom Sleeuwenhoek (19), als kind van Nieuwenhoorn, er voor gekozen heeft om volgend seizoen de kleuren van Hellevoetsluis te verdedigen. Naast Sleeuwenhoek komen ook Jarno Huijsman (OHVV), Brian Poelman (SC Feyenoord), Gaultier Obiango (VDL), Ti-Jey Bins (Bruse Boys), Marlon van Beek (eigen jeugd) en Alex de Blok (Nieuwenhoorn) de gelederen versterken. Tommy van Schaik keert na omzwervingen via Brielle en Nieuwenhoorn weer terug op het oude nest.

Ondanks de goede prestaties en sfeer zullen er ook spelers vertrekken. Wouter Besters verlaat Hellevoetsluis voor OVV, Roeland de Bruijne komt komend seizoen uit voor Nieuwenhoorn, Dennis Nijkamp vertrekt naar Rockanje en Thomas Melching en Ercan Dere gaan hun geluk beproeven bij Vlotbrug.

De tweede groep, o.l.v. Stef Huszarik en Johan Engel, bestaat uit veel talent uit de eigen jeugdopleiding en wordt dan ook gezien als het opleidingselftal. Desondanks draaide dit team lang mee om de titel, maar moest het op het laatst toch haar meerdere erkennen in de concurrenten. Gedwongen door drukke werkzaamheden zal Stef Huszarik na 2 seizoenen Hellevoetsluis helaas gaan verlaten, maar in Johan Wouters denkt Hellevoetsluis een gelijkwaardige opvolger gevonden te hebben.

Bij de eerste selectie heeft alleen assistent-trainer Ruud de Vos aangegeven meer tijd aan zijn hockeyende dochter te willen besteden. Zijn positie is vooralsnog niet ingevuld. Hoofdtrainer Edwin de Koning en zijn assistent Maurice Schaap blijven aan en ook verzorger Ritus Visser zal, ondanks een verhuizing naar Leiden, deel uit blijven maken van de begeleiding.

Hellevoetsluis heeft de zaakjes dus ook voor het seizoen 2018-2019 weer op orde.