CvdW: v.v. Hellevoetsluis – Voorbeschouwing komend weekend

Waar je overal om je heen jaarlijks veel spelerswisselingen ziet, blijft het bij v.v. Hellevoetsluis ieder jaar betrekkelijk rustig. Blijkbaar gedijen de spelers onder de vleugels van trainer Edwin de Koning goed en hebben zij het naar hun zin aan de Brielsestraatweg.

Ook voor komend seizoen zijn er bij de rood-witten weinig mutaties te verwachten. Na het voeren van diverse gesprekken door Edwin de Koning en teammanager Ton Lammers heeft 90% van de spelers aangegeven ook volgend seizoen graag voor Hellevoetsluis uit te komen. Meest gehoorde argumenten daarbij zijn dat er altijd ergens om gespeeld wordt, men de trainingen als prettig ervaart, de randvoorwaarden goed zijn en er altijd voor een paar honderd toeschouwers gevoetbald wordt. Hellevoetsluis wordt over het algemeen gezien als een warme club, waar het motto ‘doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg’ op van toepassing is. Dat is ook de reden dat Tom Sleeuwenhoek (19), als kind van Nieuwenhoorn, er voor gekozen heeft om volgend seizoen de kleuren van het Hellevoetsluis te verdedigen.

De tweede groep, o.l.v. Stef Huszarik en Johan Engel, bestaat uit veel talent uit de eigen jeugdopleiding en wordt dan ook gezien als het opleidingselftal. Desondanks staat ook dit elftal bovenaan in de 2e klasse, waar het om de titel strijdt met gerenommeerde clubs als Spijkenisse, Poortugaal en DGBC.

Naast de spelers heeft ook de technische staf aangegeven graag bij Hellevoetsluis door te gaan. Zo zal de staf rondom het eerste elftal ook voor volgend seizoen weer bestaan uit hoofdtrainer Edwin de Koning en zijn assistenten Maurice Schaap en Ruud de Vos. Bij het 2e elftal hebben Stef Huszarik en Johan Engel aangegeven graag een rol te blijven spelen bij de ontwikkeling van de jonge talenten.

Hellevoetsluis 1 zal voor de rest van het seizoen wel Ken Luyendijk moeten missen, vanwege een stage op de grote vaart. Bij Hellevoetsluis 2 zullen ze het de rest van het seizoen moeten doen zonder Thomas Melching, die per direct gestopt is en volgend seizoen zijn geluk bij Rozenburg gaat beproeven.

Nu alles rondom de selectie dus geregeld is kunnen beide teams zich volledig concentreren op de strijd om de titel.