SC Botlek heeft na de vrije week vorige week, zaterdag niet de draad op de juiste manier kunnen oppakken. De ploeg van trainer Arjan Vuik verloor op eigen terrein van Oud Beijerland, gecoacht door oud-trainer Richard Koutstaal. Het werd op sportpark De Brug 0-4 (0-3).

Al na negen minuten was het oud-Botlek speler Shurnell Francois die voor de 0-1 zorgde. Negen minuten later schoot Francois opnieuw raak, 0-2. Nog voor de thee werd de derde gescoord door Oud Beijerland en negen minuten voor tijd werd het 0-4 voor de gasten uit de Hoeksche Waard.

Goede start
Ondanks de ruime zege vond trainer Arjan Vuik dat zijn ploeg niet slecht startte. ‘We begonnen juist heel erg goed aan het duel. Toch maken we in deze fase van de eerste twee minuten twee fouten en die worden allebei afgestraft door Oud Beijerland. Dat was eigenlijk wel doorslaggevend. Dan wordt het kort voor de rust nog 0-3 en dan kun je wel stellen dat het duel is gespeeld. Na rust wordt het dan tien minuten voor tijd nog 0-4. Zij hadden ook de kwaliteit om dit gewoon op een goede manier uit te spelen’, meent Vuik die zaterdag met zijn ploeg tegen koploper Binnenmaas speelt en moet vrezen voor nacompetitie tegen degradatie.