Het groen en gele bloed loopt bij Chris Peters en David Keizerwaard door de aderen. Zij maken inmiddels al respectievelijk zestien en twaalf seizoenen deel uit van de eerste elf van OHVV. En er komt een episode bij. “Kampioen worden is een aantrekkelijk vooruitzicht.”

Beiden draaien ze er niet omheen. Zowel Peters (35 jaar) als Keizerwaard (30) dacht in de afgelopen maanden serieus aan stoppen. Van Keizerwaard was dat, ook mede gezien zijn leeftijd, het meest verrassende. “Ik heb een hectische periode achter de rug. Ik ben mede-eigenaar geworden van ons familiebedrijf en ben op 31 december voor het eerst vader geworden. En, niet te vergeten, we zijn ook nog verhuisd.”


Dat zijn naam desondanks ook komend seizoen op de spelerslijst van de Oudenhoornse club staat, heeft te maken met dat hij in de afgelopen tijd het voetbal miste. “Ik ben erachter gekomen dat ik het nog veel te leuk vind om te doen. Bovendien hebben we nog een klusje af te maken.”

Dat klusje, om van OHVV een derdeklasser te maken, duurt langer dan gehoopt. Al twee seizoenen houdt corona de rood-gelen in de vierde klasse. “Vorig seizoen stonden we notabene los van onze concurrentie. Dit seizoen zouden we ook weer tot de grote kanshebbers hebben behoord”, baalt Keizerwaard.

Peters twijfelde ook of hij na dit seizoen nog moest doorgaan. “Maar niemand wil zo eindigen”, zegt hij over de twee verloren voetbalseizoenen. “Ik ben nog fit en sta elke training en wedstrijd met plezier op het voetbalveld.” Een belangrijke drijfveer voor hem is de ambitie van OHVV om kampioen te worden. “We hebben er de ploeg voor, dus pik ik dat graag aan het einde van mijn carrière nog even mee.”

Peters kwam als jonge speler zestien jaar geleden over van Nieuwenhoorn. De in Brielle woonachtige verdediger volgde Harry Rusken die zijn trainer was bij Nieuwenhoorn 2 en trainer werd van OHVV. “We speelden toen nog op de zondag. Daar hebben we mooie tijden meegemaakt,. Ik heb verdeeld over diverse periodes in de vierde, derde en tweede klasse gespeeld. De leukste periode? Dat was in de derde klasse. We speelden bovenin mee, dat vond ik leuker dan de tweede klasse. Daarin moesten we echt aanpoten en knokken om erin te blijven.”

Op persoonlijk vlak waren zijn eerste vijf jaar in OHVV-dienst niet de beste. “Ik raakte een paar keer zwaar geblesseerd. Ik heb mijn kniebanden twee keer gescheurd en mijn been gebroken. Het eerste seizoen heb ik bijvoorbeeld niks gespeeld.” Keizerwaard kan het rood en geel wel dromen. Hij speelde altijd voor OHVV. “Ik ben nog de enige Oudenhoornaar in de selectie”, zegt hij. Hij was één van vijf spelers die met OHVV meeging van de zondag naar de zaterdag. “Het zondagvoetbal had geen toekomst meer. We moesten in het laatste seizoen helemaal naar Den Haag. Dat was geen doen.”

Trainer Mark van Os blies het selectievoetbal bij de club nieuw leven in. “Hij heeft een enorm netwerk in het voetbal. Hij heeft overal spelers vandaan geplukt. Het knappe is dat hij daar ook een team van heeft gesmeed.” Peters: “Ik denk dat we in de derde klasse geen slecht figuur zouden slaan. We hebben een uitgebalanceerd elftal met daarnaast spelers met individuele kwaliteiten.” “Klopt”, vult Keizerwaard hem aan. “Vorig seizoen versloegen we in de beker CION, dat met een grote voorsprong op kop stond van de derde klasse.”

Meer artikelen lezen over OHVV? Klik hier