De wedstrijd tegen de ooit befaamde betaald voetbal organisatie SVV, een bolwerk van het schiedamse Harga. Wie uit de beneluxtunnel rijdt ziet de lichtmasten van het SVV stadion nog staan. SVV, een ploeg waar je niet weet wat je er van moet verwachten. Zouden het straatvoetballers zijn of zouden het voetbaltechnische spelers zijn?

Wat we wel wisten is dat ze voor de wedstrijd de koploper waren in onze klasse. Vor de wedstrijd leek het politieke spelletje al begonnen want SVV arriveerde te laat op ons mooie sportpark Drenkeling, waar we op het schitterende kunstgras konden spelen. Daar werden wij niet warm of koud van. We speelde ons rustig warm terwijl ook scheidsrechter Gerald van Breda ongeduldig stond te wachten. We moesten vandaag wel een beroep doen op wat extra hulp te weten Djovie , Milan en Kjell door de afmelding van de zieke Juul en Dylien en de bij zijn vader zijnde Joey. Hopelijk hebben jullie de wedstrijd op de Coatch Amigo app gevolgd, wat natuurlijk een hele leuke app is voor de thuis blijvers.

De wedstrijd begon en al snel werd duidelijk dat we hier met technisch vaardige spelers van de tegenstander te maken hadden, en als we ze lieten voetballen we absoluut het onderspit zouden gaan delven, dus met de Rockanje mentaliteit bikkelen en erin kletsen dus echte werklust waar we als team goed in zijn en dan proberen er uit te komen met de altijd aanspeelbare Lev in de punt. Als snel bleek dat SVV dit dus echt niet gewend was. Een tegenstander die bikkelt en er in klets en kon alleen ons afstoppen door zeer harde en gemene overtredingen soms tot ordinaire toe. Gelukkig stond er vandaag een scheidsrechter die het prima deed en alles keurig kort hield. De eerste helft bewust spelend tegen de wind in en dat maakte het extra lastig, maar het duel was in een licht voordeel van Rockanje. Door steeds te zorgen dat er andere speler achter de laatste verdedigster kroop hadden we eigenlijk een dubbele dekking en door te beunen met zijn allen, lieten we SVV niet in hun spel komen wat dan ook resulteerde in diverse schop partijen van SVV. In de 10e minuut een prima actie van Kjell die de verdiende 1-0 op de borden schoot , SVV leek behoorlijk geschrokken want wat gebeurde, dat zijn we niet gewend. SVV schakelde een tandje hoger wat ook resulteerde in aantal kansen, maar daar stond dan altijd als een rots in de branding Jordy nog en met hulp van Nicole en verdedigster J pakte we iniatief weer over en SVV werd steeds vervelender met hun voetbal. Waar wij als Rockanje zo sterk in zijn niet op reageren werd Thom vreselijk onderuit geschopt in de 22e minuut, waar de scheidsrechter twijfelde en dit ook in de rust vroeg had hij de bal hier op de stip mogen leggen. Echter was de vrije trap van Thom zo sterk voor de goal, en zette Kjell zijn kop tegen de bal tussen de 2 grote vrouwen van SVV in en de ruststand was 2-0.

De tweede helft met de wind mee wisten we dat het voor SVV nog moeilijker zou gaan worden en er ruimte voor ons zou komen. Door als coatch te blijven roepen “laat ze niet hun spelletje spelen want dan worden we overlopen“, werd er gebikkeld bij het leven. Lieke op het middenveld maar ook terug komend en prima achter de laatste vrouw kruipend was de 2e bal altijd voor ons.

In de 36e minuut een prima actie op het middenveld. Lieke die heel slim de bal een klein tikkie gaf en Kjell  kon er van door , deze speelde op Lev , en Lev met een prima steekbal weer op Kjell en de 3-0 lag in het netje, eigenlijk was het hierna met SVV echt gedaan. Behalve dat bij bijna alles het eerst de benen i.p.v van de bal was kwam de 4-0 na weer een abnormale schoppartij en weer was Thom het slachtoffer. We zagen Thom al kijken ‘mag ik mag ik’, en ja uiteraard kreeg hij het antwoord van de leider ‘doe het maar’. Met een schitterende vrije trap die meer had verdiend richting de kruising. De keeper kon erbij maar bokste de bal voor de voeten van Lev , die met weer een prima kijk actie Milan bediende, en daar was de 4-0. Waar we de koploper nog meer pijn hadden kunnen doen was het Djovie die net naast schoot , waarop de prima fluitende Gerald affloot en Rockanje zo door hun eigen zo’n bekende spel te spelen als winnaar van het veld stapte.

Volgende week spelen we tegen de nummer laatst Victoria echter met zijn allen weten we dat iedere wedstrijd met 0-0 begint en we ook daar niet zomaar gewonnen hebben. Alle ouders en uiteraard Leider Remco bedankt voor jullie aanmoedigen en hulp.