Gino Harreman (22) is na een mislukt seizoen bij VV Abbenbroek overgestapt naar SV Simonshaven en hoopt hier dit seizoen een basisplaats te veroveren. Na de voetbalschool is Harreman gelijk op voetbal gegaan en heeft na één wedstrijd het doel te verdedigen bij de pupillen nooit meer de handschoenen uitgetrokken. Na tot de B’tjes bij SC Botlek gespeeld te hebben, een jaar in een vriendenteam en in de A1 van SCO’63 heeft Gino tijdens een jaar studie in Münster meegetraind bij 1. FC Gievenbeck.

Midden in de voorbereiding is Gino positief gestemd. “Tot nu toe verloopt alles goed. We zitten nog volop in de voorbereiding, wat betekent dat ik nog midden in de concurrentiestrijd zit. Simonshaven heeft 22 nieuwe spelers mogen verwelkomen. Langzaamaan raken we op elkaar ingespeeld.” Gino is op persoonlijk gebied erg veel bezig met zijn ontwikkeling. “Sinds de corona-uitbraak heb ik heel veel voor mezelf getraind. Ik ben ook veel in de sportschool om sterker te worden. Daarom heb ik mijn vorm snel gevonden bij Simonshaven. De keeperstraining is van een leuk niveau en ik zie mezelf dit seizoen nog veel stappen maken. Ik train ook geregeld bij Merrick Leijnse, een geweldige keeperstrainer die privétraining geeft. Bij hem maak ik elke keer grote stappen.”

Het is dus ook niet gek dat Harreman weet waar zijn sterke punten liggen. “Op het niveau waar ik speel verslaat niemand me op het gebied van werklust. Ik train altijd met 120% inzet en neem het (een beetje te) serieus. Verder als keeper, Ik vind persoonlijk dat ik een goede techniek heb. Mijn vader heeft me van kleins af aan keeperstraining gegeven bij de club en op zondag meegenomen naar een keepersschool in Vlaardingen. Van kinds af aan heb ik dus een goede basistechniek geleerd. Ook beschik ik over een goed reflex en heb ik een nette traptechniek.”

Zoals eerder benoemd heeft Gino na een wedstrijd onder de lat bij de pupillen de handschoenen niet meer uitgetrokken. “Eigenlijk ben ik puur gaan keepen omdat we op die dag geen keeper hadden. Alsof het zo had moeten zijn. Daar zit wel een leuk verhaal achter. Als keeper hoor je natuurlijk met een ander kleur shirt te spelen, maar ik had geen keeperstenue. Toen heb ik in een knalgeel Spongebobshirt mijn eerste wedstrijdje gekeept. Wel de 0 gehouden natuurlijk.”

Met de stelling ‘Keepers zijn gek’ heeft Gino een uitgesproken mening. “Natuurlijk zijn keepers gek. Wie gaat er nou in het doel staan? Spitsen beuken op je in en je werpt je voor kanonskogels. Als het team verliest, ben jij de gebeten hond. Ik vind dat de charme aan de sport. Je kan ook de held zijn. Als je als team niet presteert, kun jij een topwedstrijd spelen en tevreden in de auto stappen. Maar als het team wint, kun jij je ook slecht voelen door je prestatie. Het hoort er allemaal bij. Dat is het mooie aan keepen: Je bent een eenling in een team. Daarom heb ik ook het platform ‘Keepersnetwerk’ opgezet met een goede vriend van me. Keepers herkennen elkaars problemen als geen ander.”

Wat Gino hierboven zegt, bevestigt hij misschien ook wel als ik naar wedstrijdrituelen vraag. “Toen ik klein was, was ik ontzettend bijgelovig. Dan moest ik met mijn voeten netjes op de lijn van de kop cirkel staan als de bal aan de overkant was, want anders zou er geheid een tegendoelpunt komen. M’n ondershirt moest ook in m’n handschoenen zitten, anders gaf dit geen prettig gevoel. Door enkele slechte jaren mee te maken, heb ik dit afgeleerd. Ik keep het best als ik me goed voel. Ik heb dus geen bijgelovige rituelen meer. Ik slaap goed, eet een voedzaam ontbijt en lunch en doe een goede warming-up. M’n ondershirt moet nog wel in m’n handschoenen trouwens.”

Dat Harreman de sport serieus neemt is wel duidelijk. “Na Simonshaven hoop ik de stap omhoog te maken. Ik ben nog jong, kan nog veel leren en zie mezelf echt wel hoofdklasse bereiken in de toekomst. Ik heb namelijk nog de tijd voor ik op mijn persoonlijke top zit. Maar voor nu focus ik me op Simonshaven en vooral op mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik zit lekker in mijn vel en haal elke training het maximale uit mezelf. Als ik stop wil ik gewoon kunnen zeggen dat ik het maximale uit mijn carrière heb gehaald.”

Klik hier voor meer artikelen over SV Simonshaven
Klik hier voor meer informatie over SV Simonshaven