“Voor OHVV is dit een revolutie”, zei voorzitter Karel van Suchtelen, kort nadat zijn club had besloten de zondag als speeldag in te ruilen voor de zaterdag. De enige club op zondag op Voorne-Putten is nu ook ‘om’.

“Het verdient allemaal geen schoonheidsprijs”, wijst hij op de handelwijze van de KNVB, die volgens hem het voetbal op zondag heeft doodgemaakt. “Ik kan er een boek over schrijven, maar dat doe ik niet. Dat is zonde van de energie. Die energie hebben we nodig om alles goed op poten te zetten op zaterdag.”

OHVV besloot dit seizoen al vroeg het besluit naar buiten te brengen dat zij in navolging van alle andere voormalige zondagclubs op het eiland om de zondag de rug toe te keren. “Hoe de laatste jaren de competitie was georganiseerd heeft het proces wel versneld,” geeft Van Suchtelen toe. “Dat laatste jaar was een drama. Twee competities. Drie weken op rij spelen, twee weken niet.”

Als gevolg van de overstap moest OHVV afscheid nemen van Mitchel van Gastel, die op zaterdag bij de jeugd van Sparta werkt. Mark van Os moet de club uit Oudenhoorn de nieuwe episode inloodsen. Hij doet dat met een groep talenten maar hij kan ook rekenen op oude vertrouwelingen. David Keijzerwaard (negende seizoen), Aaron van der Steen (zesde seizoen), die als penningmeester ook de financiën van de club in de gaten houdt, en Mico Milojevic (vijfde seizoenen) moeten de dragers van het nieuwe OHVV worden. Chris Peters, die na dertien jaar afscheid nam, bekleedt komend seizoen de rol van assistent-trainer. Jarno Huysman keerde terug op het oude nest als speler. De kampioen van 2015/2016 (derde klasse) ruilt het witte shirt in voor het gele van OHVV.