Nieuwenhoorn heeft zich zaterdagmiddag ernstig te kort gedaan. Daar waar er grote kansen waren om nog voor rust een 2-0, misschien wel 3-0 voorsprong weg te kunnen zetten, verzuimde het team dat eigenlijk collectief. In een verrassende 5-3-2 opstelling leek er in die eerste helft geen vuiltje aan de lucht. Nieuwenhoorn speelde niet erg overtuigend, maar had toch het betere van het spel en de meeste kansen.

Met een licht veldoverwicht in het eerste half uur ontstaat de eerste grote kans voor Nieuwenhoorn. De inzet van Melvin Winterberg kan echter gekeerd worden en in de rebound schiet Brandon Nooitmeer net naast. Een paar minuten later krijgt Alexandria een grote kans, maar Mike van de Ruit weet de bal van de lijn te halen. In de 38ste minuut is het dan toch raak als Dimitri Gomes na een mooie aanval een voorzet van Jeffrey Burger prachtig en onhoudbaar het doel in jaagt.

Vlak voor rust krijgt Nieuwenhoorn een penalty, maar weet deze niet te verzilveren. De keeper kan de bal klem uit de hoek pakken en met zijn voortzetting is de bal in een paar seconden tijd in onze zestien. Daar wordt door de vrij op de keeper afgaande spits onberispelijk ingeschoten. Zo nemen we in plaats van een 0-2 voorsprong, een gelijkspel en een berg sjagrijn mee de rust in.

De tweede helft begint met een aantal goede mogelijkheden voor Nieuwenhoorn. Jeffrey Burger kan de zestien in, maar zijn geplaatste schot wordt prachtig gered door de jonge keeper van Alexandria. Een kopbal van Frank Molendijk gaat net over het doel. Dan een gevaarlijk moment van teruguitvoetbal waarmee de verdediging onnodig in de problemen wordt gebracht en waar dan ook de 2-1 uit voort komt.
Nieuwenhoorn vecht voor wat het waard is. In de 75ste minuut krijgt Melvin nog een kans maar zijn inzet gaat recht in de handen van de keeper van Alexandria. Vlak voor tijd schiet Dimitri Gomes net naast en zo eindigt deze middag in een dramatisch 2-1 verlies voor Nieuwenhoorn.

Geef een reactie