De Koning helpt De Koning aan drie punten

Na de thuisnederlaag (0-3) van vorige week tegen DCV, kreeg Hellevoetsluis deze zaterdag de kans zich te revancheren. Promovendus Kethel-Spaland, dat zich met 1 punt uit 3 wedstrijden in de onderste regionen bivakkeert, is de tegenstander.

De wedstrijd werd gespeeld op het Sportpark Willem-Alexander, opgeleverd in september 2016. De Hellevoeters begonnen met de net van vakantie teruggekeerde Vincent Mast op de bank en de ervaren Őner Sang-A-Jong als stofzuiger op het middenveld.

Eerste helft

Hellevoetsluis begon onwennig aan de wedstrijd, wat leidde tot veel hachelijke momenten voor het doel van Ti-Jey Bins, de vervanger van de vorige week geblesseerd geraakte Danijel Ribaric. Met name gelegenheidsrechtsback Sander van Pelt had het daarbij moeilijk. Hij stond tegenover een snelle en behendige linksbuiten, die tot opluchting van de rood-witte verdediging later veel als rechtsbuiten ging spelen.

Slechts sporadisch verschenen de mannen van Edwin de Koning voor het doel van Kethel-Spaland, maar tot echte kansen leidde dit zelden. De net van een enkelblessure herstelde Joey Salij was daarbij de gevaarlijkste aanvaller voor de Hellevoeters. Dat de ruststand met 0-0 bereikt werd, mocht voor Hellevoetsluis een wonder heten.

Tweede helft

In de tweede helft was het allemaal niet meer zo hectisch en chaotisch voor het doel van de Hellevoeters, maar bleef Kethel-Spaland de meest dreigende ploeg. Toch slaagde Hellevoetsluis er maar niet in om een geslaagde aanval op te zetten, wat spits Tom Sleeuwenhoek ook deed voorin, hij werd maar zelden bereikt.  Sleeuwenhoek werd gevraagd te sleuren, maar daar liggen zijn kwaliteiten niet. De boomlange spits is een afmaker en moet in stelling gebracht worden, maar daar slaagde het tegenvallende Hellevoetsluis niet in.

Met het inbrengen van met name Brian Poelman kwam er iets meer voetbal in de ploeg en in de laatste 10 minuten hadden de Hellevoeters zomaar met een stiekeme 0-1 de wedstrijd nog kunnen winnen, maar dat zou op basis van de gehele wedstrijd volkomen onterecht geweest zijn. Ti-Jey Bins ranselde met de geweldige redding nog een pegel van een Kethel-Spalander uit zijn doel. Toch bleef het een doelpuntloos gelijkspel.

Geef een reactie