Jules Kroef valt met de neus in de boter bij v.v. OVV

Waar dit seizoen voor de meeste spelers van OVV een ‘moetje’ was, geniet Jules Kroef met volle teugen van het eerste zaterdagavontuur van de Oostvoornse club. De pas 19-jarige inwoner van Rockanje veroverde in de loop van dit seizoen een basisplaats bij de superieure koploper van de vierde klasse G.

“Een mooi jaar”, zegt hij zelf over zijn debuutseizoen bij de senioren. Kroef maakte vorig jaar zomer de overstap van Brielle naar Oostvoorne. Hij speelde drie seizoenen in de Brielse jeugd. “Ik ben tweedejaars A-speler, maar Brielle had niet echt een concreet plan met mij. Ik ken OVV goed, want ik heb er in mijn jeugd jaren gespeeld. Dat de club een andere insteek wilde – eigen jeugd – sprak me wel aan.”

Bij zijn terugkeer kwam hij oude bekenden tegen. “Pascal van Hulst was in de C mijn trainer. Ik stond ineens op het trainingsveld met jongens tegen wie ik vroeger opkeek. Dat was wel raar.”

Hij werd dit seizoen rustig gebracht door trainer Rob Vuik. “Ik kreeg steeds wat meer speelminuten, totdat ik echt een basisplaats had. Sinds de uitwedstrijd tegen Vierpolders ben ik basisspeler. Ik heb één wedstrijd gemist, maar dat kwam door een ontstoken teen.”

Kroef speelt op het middenveld. “We spelen vaak met een ruit, waarbij Timo Lemmens de man is met de punt naar achteren. Ik sta daar voor, rechts of links. Ik vind mezelf een stofzuiger.” Lopen doet Kroef het liefst veel en graag. “De trainer zeg dat ik mijn krachten beter moet verdelen. Veel lopen is niet altijd goed, het gaat om effectieve meters. Dat zal ongetwijfeld te maken hebben met het gebrek aan ervaring. Ik wil overal bij zijn.”

Vanwege zijn leeftijd ervaart hij het naderende kampioenschap als een mooi hoogtepunt. “Ik kan me voorstellen dat oudere spelers het op een andere manier beleven, maar ik heb het gevoel dat ik met mijn neus in de boter gevallen ben. Mijn eerste jaar bij OVV en dan meteen een basisplaats en kampioen worden.”