Zepp Jacobs is een 26 jarige voetballer van VV Brielle. Zepp is begonnen bij Oranje-Wit, waarna hij in de E-tjes naar Excelsior Rotterdam vertrok. Hierna heeft hij een hele mooie jeugd periode mogen doorlopen bij BVV Barendrecht. Nu speelt de voetballer een aantal jaar later bij Brielle.

cathay_internetbalk_v2

Wij vroegen Zepp om zich even kort voor te stellen. “Ik ben 26 jaar en sinds kort woonachtig in Mookhoek. Hier woon ik samen met mijn ouders en broertje Owen en wij zijn hier bezig met het verbouwen van mijn eigen woning. Mijn ouders en broertje zijn erg belangrijk voor mij en gaan dan ook altijd mee naar alle wedstrijden. Verder ben ik werkzaam bij VERRA Real Estate in Rotterdam. Hier houd ik mij bezig met het verhuren van woningen in en om Rotterdam. Een erg leuke sector en een erg afwisselende baan waar geen dag hetzelfde is. Daarnaast is voetbal natuurlijk mijn grote hobby. Daarnaast is muziek een hobby van mij waar ik sinds kort begonnen ben met het starten van mijn eigen vinyl collectie.”

“In de toekomst wil ik mij graag verder ontwikkelen in de vastgoed sector en in het verhuren van vastgoed. Uiteindelijk lijkt het mij leuk om de overstap te maken naar het beleggen in vastgoed en mij hierin verder te ontwikkelen”.

Zijn mooiste tijd in de jeugd heeft Zepp doorbracht bij Barendrecht. “Ik ben op mijn vierde begonnen bij Oranje Wit in Dordrecht waar ik destijds woonachtig was. Vanuit Oranje Wit ben ik uiteindelijk naar Excelsior Rotterdam gegaan en in de E-Top gestart. Na een aantal jaar bij Excelsior gespeeld te hebben, waar ik uiteindelijk door een blessure vanwege de groei weg moest, ben ik bij BVV Barendrecht terecht gekomen. Hier heb ik de rest van mijn jeugd doorgebracht.”

Voor Zepp was zijn tijd in de jeugd bij BVV Barendrecht erg mooi. “Bij BVV Barendrecht heb ik de mooiste jaren gehad uit mijn jeugd met vele hoogtepunten. Het absolute hoogtepunt was promotie naar de eerste divisie in de B-tjes, waar wij de enige amateurclub waren en wij ons dat jaar daarop nog wisten te handhaven. Dat jaar gingen we heel het land door en waren we een hele hechte groep waarbij ook de ouders elke week meegingen. Daarnaast waren het winnen van de landelijke beker in de A en andere kampioenschappen ook mooie hoogtepunten. Al met al was de periode bij BVV Barendrecht de mooiste periode uit mijn jeugd en heb ik hier vele mooie herinneringen aan overgehouden.”

Na de jeugdelftallen heeft Zepp ook nog voor het tweede elftal van BVV Barendrechts gespeeld. “Na het doorlopen van de jeugd speelde ik in het tweede elftal waar ik meetrainde met het eerste elftal maar mijn wedstrijden speelde in het tweede elftal. In wedstrijden voor de beker en de Rijnmond cup heb ik uiteindelijk mijn debuut gemaakt maar mijn kansen om echt door te breken in het eerste waren erg klein in die tijd”.

Na een mooie periode bij de club uit Barendrecht, brak Zepp niet echt door in het eerste. Om die reden is hij opzoek gegaan naar een andere club. “Ik heb besloten om naar VV Rijsoord te vertrekken om hier een vaste waarde in een eerste elftal te worden. Gijs Zwaan was hier de trainer en ik heb hier dat seizoen dan ook mijn debuut gemaakt voor VV Rijsoord. Uiteindelijk ben ik zeker in het tweede jaar een vaste basis speler geworden.”

“Tussendoor heb ik een jaar bij Smitshoek gespeeld, maar in totaal heb ik vier bij Rijsoord gevoetbald. Het hoogtepunt kwam in mijn tweede periode toen wij kampioen werden bij Kloetinge in een directe strijd om de titel. Maar ook mijn dieptepunt was bij Rijsoord. Dat is dan toch de degradatie met Rijsoord uit de hoofdklasse. Uiteindelijk hadden wij met enkele versterkingen ons denk ik kunnen handhaven alleen was dit destijds niet mogelijk. Wij begonnen nog erg goed dat jaar maar door een te smalle selectie degradeerde we uiteindelijk toch.”

Na zijn hoogte- en dieptepunten bij VV Rijsoord, kwam Zepp terecht bij VV Brielle. “Daarna ben ik terecht gekomen bij VV Brielle waar ik nu met veel plezier aan mijn tweede seizoen bezig ben. Corona heeft helaas wederom roet in het eten gegooid voor dit seizoen. Ik denk dat wij dit seizoen goed van start zijn gegaan en ons positief ontwikkelen. Uiteindelijk moeten we gaan kijken hoe we uit deze tussenstop komen en of wij de stijgende lijn vol kunnen houden.”

Al met al is Jacobs tevreden over de competitiestart van dit seizoen. “Ik denk dat wij dit seizoen met een positieve ontwikkeling bezig zijn en het seizoen goed zijn gestart. De eerste klasse zit dit jaar vol met goede ploegen waarbij iedereen ook van elkaar kan winnen. Een competitie vol uitdagingen waarbij je elke week het maximale moet brengen om te winnen, dit maakt de competitie dit jaar ook zo leuk. Ik denk dat dat het dit seizoen erg lastig maakt om voorspellingen te doen aangezien we de competitie eigenlijk weer opnieuw beginnen. Al met al denk ik dat er wel veel potentie zit in onze groep en zullen we moeten afwachten waar we eindigen dit seizoen”.

Zepp hoopt nog stappen te kunnen maken met Brielle in de toekomst. “Persoonlijk heb ik het doel om mij verder te ontwikkelen en nog bepalender te worden als speler. Uiteindelijk hoop ik natuurlijk nog wat stappen te maken om uiteindelijk op een hoger niveau te voetballen in het amateurvoetbal. Voor nu zou promoveren met VV Brielle de ideale stap zijn om in de hoofdklasse uit te komen, wie weet wat voor stappen er daarna nog in zitten.”

Als Feyenoorder keek Zepp vanaf zijn jeugd al graag naar Robin van Persie. “Vanuit mijn jeugd ben ik al opgegroeid met Feyenoord en vanuit mijn jeugd was dan ook Robin van Persie mijn idool en voorbeeld. De laatste jaren als Feyenoorder heb ik hem live mee mogen maken. Toen zag je nog vaak de klasse die hij heeft. Naar mijn mening hoort hij in het rijtje van een van de beste spelers die Nederland ooit heeft gekend”.

Jacobs steekt Daan van der Ent een hart onder de riem. Voor hem is Daan een boegbeeld binnen de vereniging. “Het is lastig om een persoon te benoemen die het belangrijkst is voor de club, want er zijn zoveel mensen die zich inzetten voor de club. Zij zijn allemaal onderdeel van wat VV Brielle een warme club maakt en waar veel mensen zich prettig voelen. Als ik toch een persoon moet noemen is dit denk ik Daan van der Ent. Hij zet zich al jaren in voor de club en heeft denk ik een erg grote invloed gehad in hoe VV Brielle er nu voor staat. Los van dat is hij denk ik voor iedereen binnen de club een boegbeeld.”

Helaas heeft het Corona Virus ook Daan in zijn greep gehad. “Daan is vanwege Corona opgenomen in het ziekenhuis en dan zie je wat voor invloed hij heeft binnen de club. Gelukkig is alles goed gekomen en hoopt denk ik iedereen hem snel weer te zien op de club.”

De voetballer van Brielle kan niet zonder voetbal en hoopt dit nog lang mee te kunnen maken. “De belangrijkste reden dat ik van voetbal hou is dan toch het teamgevoel en de band die je als teamgenoten hebt. Het hele proces om samen het maximale uit het seizoen te halen, de herinneringen die je samen maakt maar ook de samenhang en eenheid in de moeilijke momenten maken voor mij voetbal zo speciaal. Dit is dan ook wat voetbal zo belangrijk en uniek voor mij maakt, voorlopig kan ik dan ook nog lang niet zonder en hoop dit nog vele jaren mee te maken”.

Klik hier voor meer informatie over VV Brielle
Voor een ander artikel over VV Brielle, klik hier