Met een JO15 en JO17 heeft Rockanje twee rijkgevulde lichtingen die de club een mooie toekomst kunnen bezorgen. Vooral de onder de zeventien, getraind door oud-eerste elftal-speler Sander van der Pol (46), wordt veel talent toegedicht. “Zestig procent van de spelers kan Rockanje 1 halen.”

haco_sport[1]

Het bekertoernooi kende voor de talenten weinig uitdagingen. De eerste twee wedstrijden worden gewonnen met 9-0 en 10-2. Tegenstanders komen uit de eerste en tweede klasse, het niveau wat Rockanje al lang is ontgroeid. “We spelen in de competitie in de eerste klasse, maar deze ploeg zou goed meekunnen in de hoofdklasse”, zegt Van der Pol. Dat ‘jong oranje’ niet op dat platform speelt, komt puur voort uit het feit dat Rockanje een kleine vereniging is. “We hadden negen JO19-spelers. Zeven zijn doorgeschoven naar de senioren, twee spelen er met dispensatie bij ons. In de A-categorie is geen dispensatie toegestaan, dus is ons plafond eerste klasse.”

Van der Pol en zijn assistent Mark de Vries proberen dat op te vangen door veel oefenwedstrijden te spelen tegen hoofdklassers. “Dat hebben we vorig seizoen ook gedaan toen de meeste jongens nog in de JO15 speelden. We wonnen vrijwel alles.”

Het zegt wel iets over het talent dat rijk aanwezig is in het team, dat naast twee dispensatiespelers voornamelijk eerstejaars kent. Het grote talent is een speler die dezelfde achternaam draagt als de hoofdtrainer: Vince van der Pol. De zoon van debuteerde onlangs, als vijftienjarige, in het eerste elftal tegen Blijdorp. Hij bekroonde zijn debuut met een treffer.

“Het is altijd lastig om iets te zeggen over je eigen kind, maar ik zou liegen als ik zeg dat Vince geen talent heeft”, reageert ‘vader’ Van der Pol. Dat talent werd al vroeg ontdekt door Feyenoord waar hij vier jaar rondliep in de jeugdopleiding. Mede door een blessures moest hij de opleiding van de volksclub verlaten. “Hij wilde weer bij , Rockanje spelen. Hij wordt elk jaar gebeld door clubs, maar vooralsnog speelt hij hier. Ik bemoei me daar niet mee”, zegt Van der Pol, die benadrukt dat zijn zoon zeker niet het enige talent is wat op sportpark De Drenkeling actief is. “We spelen snel en beweeglijk voetbal. Ik hou van lekker tikken. We maken wel eens doelpunten na twaalf balcontacten. Dan genieten we aan de kant”, verzekert de wachtchef in de Botlek.

Van der Pol was als speler vooral gefocust op techniek. “Lopen, dat vond ik niks. Zeker niet toen ik jong was. Balletje op iemands stropdas leggen, dat vond ik leuk.”

Daardoor liep hij een carrière bij OVV mis. “Ik zou samen met mijn broer naar OVV gaan. Ik heb er een week uitgehouden. Ik kreeg meteen ruzie met de trainer, want die liet ons lopen. In die onzin had ik geen zin. Nu kijk ik er anders tegenaan. De trainer wilde inhoud kweken om toch nog even die winnende te maken tussen de tachtigste en negentigste minuut. Het is wel grappig, want in ons spel is juist beweging erg belangrijk.”

 

klik hier voor meer artikelen over Rockanje.
Klik hier voor meer info over Rockanje.