Melvin Winterberg is een belangrijke kracht binnen de selectie van vv Nieuwenhoorn. De ervaren kracht is met zijn team sterk aan het seizoen begonnen en gaat als ploeg met de minste verliespunten de tweede seizoenshelft tegemoet. Ook traint Melvin de O13-1 van vv Nieuwenhoorn, waar hij stappen wilt maken als trainer en wilt beginnen met het behalen van zijn TC3.

Melvin begon op vijfjarige leeftijd bij vv Nieuwenhoorn, waar hij na één seizoen werd gescout door Feyenoord. “Daar heb ik drie jaar gespeeld. In mijn laatste seizoen kwam ik door een dubbele armbreuk het laatste halfjaar niet meer aan spelen toe en werd ik uiteindelijk weggestuurd. Ik koos ervoor om naar vv Spijkenisse te gaan en na een geweldig jaar bij vv Spijkenisse werd ik gevraagd om bij Sparta te komen spelen.” Hier heeft Melvin uiteindelijk vier jaar gespeeld en hele mooie dingen meegemaakt. Helaas zat Sparta in een moeilijke financiële tijd en stopte het vervoer naar de club. “In de jaren ervoor was het vervoer altijd geregeld door de club. Hierdoor was het niet meer mogelijk om bijna elke dag naar Rotterdam te  gaan vanuit mijn woonplaats Hellevoetsluis. Ik er daarom zelf voor gekozen om terug te gaan naar vv Spijkenisse.”

Bij Spijkenisse speelde Melvin nog drie seizoenen om daarna terug te keren bij vv Nieuwenhoorn om in de A1 te gaan spelen. “Dit liep iets anders en ik maakte op 16-jarige leeftijd al snel mijn debuut in het eerste elftal. Na twee seizoenen in het eerste gespeeld te spelen en een niet zo’n goede band met de trainer, koos ik ervoor om iets lager te gaan spelen bij OVV Oostvoorne.” Daarna besloot hij weer terug te keren bij Nieuwenhoorn. “Na twee seizoenen in de zondag-hoofdklasse stopte de zondag afdeling van Nieuwenhoorn en heb ik vier jaar voor BVV Barendrecht gespeeld in de topklasse en tweede divisie.” Inmiddels is de middenvelder alweer voor het vierde seizoen terug ‘thuis’.

Voor Melvin is het duidelijk dat hij altijd met he voetbal verbonden wilt blijven. “In welke functie dit zal zijn ben ik nog niet helemaal over uit. Op dit moment ben ik trainer van Nieuwenhoorn O13-1 en dit bevalt heel goed. Het trainerschap is wel iets wat ik wil ontwikkelen en daarom wil ik binnenkort ook mijn TC3 gaan halen. Als trainer wil ik stappen maken en kijken of dat ik dit zo leuk vind dat ik het nog jaren wil blijven doen.”

249967_CPI

Bij zowel bij de O13 als bij het eerste elftal ziet de 31-jarige progressie. “Met het eerste staan wij onverwachts op een gedeelde eerste plaats qua verliespunten als promovendus. De punten die we lieten liggen waren ook allemaal aan het begin van het seizoen.” Daarna heeft de ploeg de draad weer opgepakt en zijn ze beter gaan spelen en gaan stijgen op de ranglijst. “Normaal gesproken zullen we niet meedoen om het kampioenschap, maar aan ons nu de taak om te zorgen dat we zolang mogelijk bovenin mee blijven doen. We komen net terug vanuit ons trainingskamp in Valencia en hier zijn we weer als groep verder naar elkaar toegegroeid. Dat we een groep hebben waarvan iedereen uit de buurt komt en ook in de jeugd bij Nieuwenhoorn heeft gespeeld zie ik als een belangrijke reden waarom het zo goed draait op dit moment.”

De spelverdeler laat zich lovend uit over alle vrijwilligers binnen  de vereniging. “Hoe meer je op de club komt hoe meer je ziet wat er allemaal gedaan wordt om een vereniging te laten draaien. Gelukkig heb ik ook gezien dat er bij VV Nieuwenhoorn heel veel mensen zijn met een zwart-wit hart. Deze mensen zijn bezig om de club naar het niveau te tillen waar het op thuishoort. Dus bij deze wil ik graag mijn complimenten geven aan alle vrijwilligers die ervoor zorgen dat deze vereniging zo mooi is.” Melvin wilt ook graag één iemand in het bijzonder uitlichten. “Als ik één iemand uit moet uitlichten dan is dat Simon Hoogerwaard. Bij Nieuwenhoorn is het een tijdje onrustig geweest op bestuurlijk vlak en hierin heeft Simon echt de kar getrokken om de club weer op het oude niveau te krijgen. Simon heeft echt hart voor de club en zonder iemand anders tekort te doen vind ik dat hij de complimenten zeker verdiend.”

Als de ploeg bovenin mee kan blijven draaien zou dat mooi zijn. “Met Nieuwenhoorn 1 draaien wij zoals gezegd heel goed en hoop ik dat wij zo lang mogelijk mee blijven doen bovenin. Hiervoor is het belangrijk dat we niet teveel blessures krijgen en hopelijk kunnen we dan minstens de nacompetitie behalen.” Daarnaast is de doelstelling bij de O13 dat de ploeg goed en herkenbaar voetbal laat zien. “Als trainers is het belangrijk dat er een goede omgeving gecreëerd wordt waar ontwikkelen en presteren voorop staat maar dat wij nooit uit het oog moeten verliezen dat iedereen plezier in het spelletje moet blijven houden want dit blijft het belangrijkste aspect. Tot op heden vind ik dat dit prima gaat. De spelers stralen plezier uit en er is progressie te zien bij veel van hen.”

Klik hier voor meer artikelen over VV Nieuwenhoorn.
Klik hier voor meer informatie over VV Nieuwenhoorn.