Luuk Melching keerde na een korte pauze terug in de voetballerij bij vv Rockanje. De verdediger annex middenvelder speelt momenteel in de hoofdmacht en heeft na een stroeve seizoenstart de draad weer opgepakt. Luuk hoopt uiteindelijk stappen de kunnen maken met de ploeg en gaat in de tweede seizoenshelft vol voor een periodetitel.

249967_CPIVan kleins af aan was Luuk als met voetbal bezig en besloot zich, toen hij de leeftijd had, ook gelijk in te schrijven bij een vereniging. “Mijn voetbalcarrière is begonnen bij FC Vlotbrug, de club lag lekker dichtbij en mijn broer voetbalde er ook dus dat was een makkelijke keuze.” Na alle jeugdelftallen tot de B doorlopen te hebben, was het voor Luuk tijd om een nieuwe stap te maken. “Ik besloot dan ook om als B’tje de overstap naar Nieuwenhoorn te maken. Mijn eerste jaar bij Nieuwenhoorn heb ik onder Peter van Uden mogen voetballen. De jaren erna heb ik in de A1 gevoetbald onder Maurice Schaap en Robert Pieren in mijn eerste jaar A. In mijn tweede jaar was Mitchel van Gastel mijn trainer.”

Daarna besloot Luuk het voetballen even los te laten. “Ik ging studeren en er speelden wat andere dingen waardoor ik toen tijdelijk ben gestopt. Uiteindelijk ging het toch weer jeuken en ben ik bij Rockanje in een vriendenteam gaan voetballen. Ik voelde dat ik er al weer snel lekker inzat, in mijn eerste seizoen heb ik ook een paar keer meegedaan met het tweede van Rockanje. Na dat seizoen heb ik de overstap gemaakt naar de selectie en speel ik nu in het eerste van Rockanje.” Op korte termijn is het doel van de defensieve speler om uit de groeien tot een vaste kracht binnen het elftal. “Het is dan ook heerlijk om te trainen met wat oudere spelers die al veel hebben meegemaakt. Zo sta ik dan nu op het veld met Dennis Nijkamp naar wie ik als jeugdspeler van Nieuwenhoorn stond te kijken als het eerste speelde. Als ik kijk naar de lange termijn dan lijkt het me heel erg leuk om samen met mijn zoontje ergens in een eerste elftal te kunnen spelen, mocht hij willen voetballen.”

We vroegen de verdediger annex middenvelder naar het verloop van de eerste seizoenshelft. “Dit seizoen begonnen we erg stroef, maar ik denk dat we de draad redelijk opgepakt hadden en zaten er lekker in. Helaas kwam de lockdown voor ons op een slecht moment. Het is dan ook de tweede keer dat het seizoen wordt stilgelegd voor de wedstrijd tegen Abbenbroek, een wedstrijd die bij mij heel erg leeft omdat ik dan tegen mijn broer mag voetballen.” Uiteindelijk hoopt Luuk op een plek in de bovenste regionen en misschien zit er dan zelfs nog een promotie in. “Ik denk dat wij de nodige punten gaan pakken, omdat wij als collectief super sterk zijn. Wie weet zit die periodetitel er dan nog in.”

Ook Luuk laat zich lovend uit over Kitty, een onmisbare schakel binnen vv Rockanje. “Kitty Kievit verdient het om in het zonnetje te worden gezet. Zo wast ze onze spullen, gooit de kantine voor ons open, ze doet eigenlijk alles voor ons. Ze is een beetje de vrouw achter de schermen. Ook de trainers van de selectie verdienen een pluim. De trainers zijn super begaan met de spelers en het is heerlijk om met ze te werken.”

Klik hier voor meer artikelen over Rockanje.
Meer informatie over Rockanje? Klik hier.