Vierdeklasser VV Abbenbroek heeft vanaf het begin van het seizoen een nieuw trainersduo. Wouter Goossens kwam over van Perkouw, Marco Bevaart had jaren het tweede elftal onder zijn hoede. De doelstelling van de kleine maar knusse club? Zo hoog mogelijk finishen, het liefst met aantrekkelijk spel.

haco_sport[1]

Aan de naam van het sportcomplex van de voetbalvereniging zal het in elk geval niet liggen, weten de ambitieuze trainers. ‘Albenello’ klinkt als een klok en doet Zuid-Europees aan in Abbenbroek, een dorpje met 1250 inwoners.

Goossens groeide op in Brabant en is door de liefde terecht gekomen in Hellevoetsluis. Het nabij gelegen Abbenbroek werd aangedaan wanneer er een confrontatie op het voetbalveld op de rol stond. Goossens speelde in Hellevoetsluis 1 onder de leiding van Coach Edwin de Koning. “Natuurlijk was Hellevoetsluis dan de favoriet. Maar echt makkelijk hadden we het nooit tegen Abbenbroek”, weet Goossens, die ook technisch jeugdcoördinator bij Hellevoetsluis was. ‘’Die jongens beten zich helemaal in de wedstrijd vast en gaven je geen centimeter ruimte. Daardoor moesten we toch flink aan de bak. Tactisch waren die duels niet hoogstaand, maar het waren altijd aardige potjes. Met het huidige eerste van Abbenbroek willen we wel techniek en tactiek in de wedstrijd leggen.”

Omdat de club nauwelijks over jeugdelftallen beschikt, doet zij automatisch een beroep op voetballers van andere verenigingen. Het zijn vooral aanvallend ingestelde krachten die de overstap naar Abbenbroek maken. ‘’Verdedigers hebben we wel”, vervolgt Goossens. ‘’Het is de club en het dorp eigen dat er altijd wel jongens zijn die willen beuken op het veld. In combinatie met technische gasten als Oussama Nahri (overgekomen van FC Vlotbrug) en Hamdi Akcay ontstaat er dan een leuke mix. Het is aan Marco en mij om nu aan het voetbal te sleutelen.”

Bevaart, 31 jaar, heeft zijn wortels liggen in Zuidland, waar hij dezelfde rust ervoer die over Abbenbroek hangt. De assistent-trainer voetbalde bij VV Zuidland en kwam via een vriend bij zijn huidige club terecht. ‘’Zo gaat dat heel vaak bij Abbenbroek. Er wordt in de regio heel positief over de vereniging gesproken. Acht jaar terug bijvoorbeeld, speelden hier wat jongens van Spijkenisse 2. Zij aardden hier allemaal bijzonder goed. Ik ben nu zelf ook acht jaar lid van de club en ken de cultuur inmiddels heel goed. Het is gezelligheid troef, maar we willen ook presteren. Het tweede heb ik met veel plezier gedaan, maar nu was het tijd voor de volgende stap. Ik denk dat ik een prima koppel met Wouter ga vormen.”

Met bovengemiddeld enthousiasme vertelt Bevaart – woonachtig in Spijkenisse – hoe het spel van de hoofdmacht aan structuur wint. ‘’Tegen een sterke derdeklasser als Kethel Spaland gingen we helemaal gelijk op. We zijn vorig jaar zevende geworden in de vierde klasse, maar hebben duidelijk meer in ons mars. De sfeer in de selectie is ook heel goed. Dat komt doordat jongens zich thuis voelen bij Abbenbroek.”

Het jaarlijks terugkerende muziekfestival ‘Abbenblues’ wordt af en toe bezocht door Bevaart. Met zijn 31 jaar is hij net wat te jong om voluit te kunnen genieten van de bluesmuziek. ‘’Maar ik laat graag even mijn gezicht zien. Dat kan niet anders, als je van deze club houdt.”

Klik hier voor meer artikelen over VV Abbenbroek
Klik hier voor meer informatie over VV Abbenbroek