Fabrizio-Fortes-Varela-vv-Hekelingen

Fabrizio Fortes Varela heeft al een rijke carrière achter zijn naam staan. Na een aantal uitstapjes is de routinier bezig aan zijn tweede seizoen op het oude nest bij vv Hekelingen. Het elftal is bezig aan een ijzersterk seizoen in de vierde klasse en geniet nog altijd van een ongeslagen status.

Fabrizio begint over zijn carrièreverloop. “Ik ben begonnen op mijn zesde bij vv Hekelingen. Daar heb ik bijna de gehele jeugd doorgelopen, van de E’tjes tot het eerste elftal.” Op 16-jarige leeftijd maakte hij zijn debuut in de senioren en speelde één seizoen in de hoofdmacht en koos vervolgens voor Wit Rood Wit (momenteel vv Brielle). “Ook hier heb ik één seizoen gezeten en ben toen weer terug naar mijn oude vertrouwde vv Hekelingen gegaan. Waar ik zeker nog vijf seizoenen heb gespeeld.” Na Hekelingen koos Fabrizio voor vier seizoen bij DGBC. “Vanwege de afstand hebben wij uiteindelijk toch besloten om weer in de buurt te voetballen en zodoende kwam ik wederom bij vv Hekelingen terecht. Na twee seizoenen Hekelingen heb ik een overstap gemaakt naar vv SCO’63 met een aantal vrienden en spelers waarmee ik mijn jongere jaren gevoetbald heb.”

Na twee jaar begon het toch weer te kriebelen en koos de ervaren kracht voor een terugkeer op het oude nest. “Inmiddels is ben ik alweer twee seizoenen terug bij Hekelingen. Mijn zoontje van vier is ook pas begonnen met voetballen hier op de voetbalschool. Dit is dan ook één van de redenen waarom ik niet meer een overstap zal maken naar een andere vereniging. Daarnaast hebben wij op het moment een brede en sterke selectie waarmee wij graag een stap hogerop willen maken!” Momenteel is Fabrizio 32 jaar, aan een nieuwe stap moet hij niet denken. “Ik heb met mijn 32 jaar niet echt meer ambities. Wel doen we er alles aan om dit jaar te promoveren naar de derde klasse. Op dit moment staan we er heel goed voor met een tweede plaats met twee punten achter op koploper Overmaas.”

249967_CPIBinnen het voetbal heeft iedereen zo zijn hoogte- en dieptepunten. Fabrizio spreek over zijn hoogtepunten. “Mijn jaren bij DBGC zie ik als één van mijn hoogtepunten. We speelden goed voetbal en het was één van de gezelligste verenigingen om te komen!” Daarnaast kreeg de routinier ook te maken met dieptepunten. “Het afscheuren van mijn achillespees vijf jaar geleden is wel mijn dieptepunt. Ik was net terug bij vv Hekelingen na mijn periode bij DBGC en superfit sloot ik dan ook aan bij de selectie. In de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding scheurde ik mijn achillespees af in de warming up, waarna ik het gehele seizoen nodig heb gehad om te herstellen.”

Momenteel is vv Hekelingen van een nog altijd ongeslagen status. We blikten met de routinier vooruit op het verdere verloop van het seizoen. “Tot nu toe zijn we nog ongeslagen en zijn dus goed aan het seizoen begonnen. We staan tweede op de ranglijst met nog alles om voor te spelen.  Als we de stap naar de derde klasse kunnen zetten is onze missie voor dit jaar geslaagd.”

Meer informatie over VV Hekelingen? Klik hier.

Klik hier voor meer artikelen over VV Hekelingen.