De coronacrisis maakte vorig seizoen een abrupt einde aan het voorspoedige seizoen van Den Bommel. Na ongetwijfeld de langste zomerstop ooit is Dennis van Gils vastbesloten om de goede lijn die zijn spelersgroep heeft ingeslagen door te trekken in het nieuwe voetbaljaar.

banner_koningsport_small_VJ

Een week eerder dan gepland betrad de selectie van Den Bommel in augustus weer de velden van sportpark De Kruus. Het verlangen naar de bal was blijkbaar groot, want de spelersgroep van Dennis van Gils kwam zelf met dit idee, tot grote tevredenheid van de coach. “Bijna niemand ging op vakantie, velen zat maar thuis. ‘Dan kunnen we net zo goed weer gaan starten’, zeiden de jongens. Dat initiatief heb ik omarmd. Het geeft aan dat iedereen enorm uitkijkt naar het seizoen en ook ikzelf sta te trappelen. We willen er met Den Bommel weer een mooi voetbaljaar van gaan maken.”

Goede reeks
Het woord ‘weer’ is een terechte woordkeuze, want ondanks de coronastop hield Van Gils een positief gevoel over aan zijn eerste seizoen in dienst van Den Bommel. De blauw-zwarten pakten daarin een periodetitel en hadden als nummer twee koploper Halsteren in het vizier toen de competitie werd stilgelegd. “We baalden flink door die beslissing. Na een matige start waren we al sinds oktober ongeslagen en die reeks hadden we nog lang kunnen voorztetten, daar ben ik van overtuigd”, zegt Van Gils. “Ik snap dat er niemand is gepromoveerd en gedegradeerd. Wel vinden we het jammer dat we dit seizoen in West 2 spelen. Ik had gehoopt dat de competitie-indelingen identiek zouden blijven.”

Sterke spelersgroep
Wat ook niet identiek is gebleven, is de spelersgroep van Den Bommel. Dit is juist een positieve ontwikkeling volgens Van Gils, want hij denkt dat zijn team sterker is geworden. “Bij een aantal voormalig eerste elftalspelers is het weer gaan kriebelen door onze goede prestaties en zij zijn teruggekeerd. Daarnaast hebben we twee nieuwe aanwinsten: Marnik Briegoos en Jelle van Gils. In elke linie is er stevige concurrentie. Ook ons tweede team is aangevuld met een aantal talentvolle jeugdspelers, waardoor we in de breedte zijn gegroeid.” Die aanwinsten kan Den Bommel volgens de hoofdtrainer goed gebruiken in zijn tweede seizoen, waarin de blauw-zwarten een mooie uitdaging wacht. “Iedereen is vastberaden om de goede lijn van vorig seizoen door te trekken en daar horen nieuwe uitdagingen bij. Ik wil dat we effectiever omspringen met onze scoringskansen en aan de bal meer lef tonen.”

Van Gils heeft het uitstekend naar zijn zin bij Den Bommel, waar prestaties en plezier volgens hem hand in hand gaan. “Het is een echt vriendenteam, de jongens gaan voor elkaar door het vuur en pakken na de wedstrijd gezamenlijk een pilsje.”
Of de blauw-zwarten wederom gaan meestrijden om promotie is maar de vraag. Den Bommel begint sowieso als ‘koploper’ aan het nieuwe seizoen. Gerangschikt op alfabetische volgorde staat Den Bommel namelijk bovenaan in de 3e klasse D.

lees hier meer artikelen over V.V Den BommelV.V