De 27-jarige Damiano Vaudo keert terug op het oude nest waar hij ook jeugdtrainer is. Hier is het allemaal begonnen voor hem en hij vindt het dan ook prachtig om weer terug te keren. Hij heeft tussendoor nog gevoetbald bij VV Nieuwenhoorn, SteDoCo, VV Brielle, IFC en TOGB. We praten met over zijn terugkeer, het dagelijkse leven, hoogtepunten en de toekomst.

haco_sport[1]Dat hij terugkeert naar Hellevoetsuis Is voor zijn vader een wens die in vervulling gaat. Hij zag zijn zoon destijds met lede ogen vetrekken. Nadat Vaudo op zijn zesde begon met voetballen, werd zijn talent ontdekt door buurman Nieuwenhoorn, alwaar hij t/m de senioren voetbalde. Zo maakte de fanatiekeling eerste derby na jaren tegen Hellevoetsluis mee als speler. Omdat Damiano het toch hogerop wilde proberen, vertrok hij na twee seizoenen Nieuwenhoorn naar topklasser SteDoCo. Na één seizoen streek hij neer bij vv Brielle om daarna te vertrekken naar zondag hoofdklasser IFC in Hendrik-Ido-Ambacht. Weer een seizoen later sloot de voetballer aan bij TOGB, waarmee hij vanuit de zondag Tweede klasse twee keer promoveerde en afgelopen seizoen in de hoofdklasse uitkwam.

Als trainer is Damiano Vaudo begonnen bij vv Nieuwenhoorn. “Als speler van de selectie werd je gevraagd om een aantal keer te helpen bij de jeugd.” Dit beviel Vaudo zo goed dat hij is begonnen met een team te trainen. Vanuit Nieuwenhoorn is hij vervolgens training gaan geven bij VV Brielle. Vanuit Brielle maakte hij de overstap naar TOGB waar hij de afgelopen vier jaar werkzaam is geweest.

Vaudo woont al heel zijn leven in Hellevoetsluis en in het dagelijks leven is hij werkzaam bij het waterbedrijf Edvides waar hij Proces Technicus is. “Daarbuiten ben ik al jaren voetbaltrainer en speel ik zelf natuurlijk ook nog. In kader van talent ontwikkelingen ben ik ook eigenaar van voetbalschool Talenti. Waarbij we zo nu en dan ook maatschappelijk een steentje willen bijdragen.”

Zijn hoogtepunten binnen het voetballen zijn er behoorlijk wat. “ Zo kan ik me als speler een paar kampioenschappen herinneren. Zowel in de jeugd als in het seniorenvoetbal ga je als je ouder wordt de momenten meer waarderen. Zo zal ik het kampioenschap met TOGB nooit meer vergeten. Ook vooral doordat het door bestuur en supporters een feest is geworden wat bij alle spelers in de groep voor altijd zal blijven hangen.” Als trainer heeft hij ook mooie momenten mogen meemaken. Een kampioenswedstrijd met Brielle JO13 waarbij we met nog vijf minuten 2-0 achter stonden en vervolgens in blessuretijd alsnog de gelijkmaker maakten. Of het seizoen met TOGB JO-05 waarbij we en de competitie wonnen en de KNVB-beker. Het winnen van het NK Straat voetbal met Voetbalschool Talenti is ook iets wat hem altijd bij zal blijven. “Maar waar ik toch wel het meeste kippenvel van krijg als ik terugdenk is het toernooi dat ik met mijn voetbalschool heb mogen organiseren. Het Talenti toernooi waarbij kinderen rond de 10 jaar geld inzamelde voor het KWF. Dit was dan ook een eis als je deel wilde nemen als ploeg aan het toernooi. De terugkoppeling van de kinderen waarbij er zoveel mooie en leuke acties zijn opgezet door de kinderen zelf en het besef wat ze daarmee kregen wat de vreselijke ziekte eigenlijk is maakte het toernooi voordat het überhaupt begonnen was al een succes. Dit is HET voorbeeld van waar sport en in dit geval voetbal nog meer goed voor is; het maatschappelijke gedeelte.’

Komend seizoen gaan we na de ‘Covid seizoenen’ gewoon weer lekker knallen, plezier maken en streven,” vertelt Damiano. Als speler zeg ik dan heel stiekem: een kampioenschap!? En als jeugdtrainer zeg ik mooie stappen maken, dit kan op heel veel vlakken.

voor meer artikelen over VV Hellevoetsluis klik hier
klik hier voor meer informatie over VV Hellevoetsluis