Alexander-van-Dommelen-vv-Brielle

Alexander van Dommelen heeft een rijke carrière achter zijn naam staan. Momenteel is de veelzijdige speler bezig aan zijn zevende seizoen in de hoofdmacht van vv Brielle. Na een mindere start en een twaalfde plaats met veel blessureleed, verwacht de routinier een inhaalslag te kunnen maken.

Alexander begint over zijn selectietijd. “Ik was 17 jaar en kon bij FC Dordrecht blijven tegen een kleine vergoeding. Ik mocht dan aanhaken bij de selectie, waardoor ik overdag moest trainen. Hierdoor kon ik dan niet mijn school afmaken en ook niet werken.” De veelzijdige speler koos voor DOTO, wat op dat moment één van de beste amateurteams van Nederland was. “Ik kreeg hier te maken met Jasper de Muijnck, een trainer die het ook in mij zag zitten. Het eerste jaar was ik gelijk basisspeler in een team dat voor het kampioenschap speelde in de toenmalige sterkste competitie. Het jaar erna kregen we een andere trainer en gingen we anders spelen en mijn rol in het team werd anders. Na blessures van verdedigers, kwam ik centraal achterin te staan. Dit pakte zo goed uit dat ik de beste speler van Rotterdam werd.”

“Dat jaar werden mijn broer en ik door Barendrecht benaderd, waar ze bezig waren met een meerjarenplan met de trainer Jack van den Berg. Dat sprak ons aan en zodoende hebben we die overstap gemaakt.” Jack van den Berg koos ervoor om Alexander dieper op te stellen, op 10. Later vormde hij zelfs een spitsenduo met zijn broer en werd hij topscoorder van de competitie en kampioen. In zijn derde jaar bij Barendrecht koos Alexander voor een nieuwe stap. “Dat jaar bleek ook dat het allemaal anders zou gaan worden en dat de ambities van de club niet meer overeenkwamen met onze eigen ambities. Toen kwam ASWH met eigenlijk een soortgelijk verhaal zoals jaren ervoor Barendrecht ook kwam. Mijn broer en ik besloten de uitdaging aan te gaan en gingen een nieuw avontuur tegemoet.”

Na een aantal succesvolle jaren met prijzen en helaas ook blessures besloot Alexander een stap terug te doen. “Ik had mijn gezin en mijn werk wat toen ook al veel tijd koste. Mijn beste vriend Marvin Godschalk vroeg of ik bij vv Brielle wilde voetballen. Toen ben ik gaan praten en het beviel mij wel wat ik toen hoorde.” Inmiddels is de aanvallende speler bezig aan zijn zevende seizoen bij vv Brielle.

249967_CPI

De 35-jarige hoopt nog veel te genieten van het spelletje. “Ik hoop zo lang mogelijk nog te kunnen voetballen en daarbij dan ook belangrijk te zijn voor het team. Wanneer dit niet meer het geval is, is het voor mij tijd om te stoppen.” Binnen het elftal wilt de routinier vooral zijn ervaring overbrengen op zijn teamgenoten. “De doelstelling is zo hoog mogelijk te eindigen met het team en proberen de jonge jongens helpen zich te ontwikkelen.”

We vroegen of Alexander lovend is over een persoon binnen de organisatie van vv Brielle. “Marvin Godschalk tevens mijn beste vriend, is een speler die door zijn werk niet altijd kan trainen. Maar wel altijd zorgt dat hij fit is door iedere dag met zijn passie boksen en fitness bezig te zijn. Daarmee vind ik hem een voorbeeld voor de jongere generatie spelers, die niet altijd even goed met hun sport bezig zijn.”

Uiteindelijk verwacht de ervaren speler een inhaalslag te maken met zijn elftal. “Wanneer bij ons de blessuregevallen terugkomen gaan wij gewoon punten pakken en dan gaan wij een inhaalslag maken. Daar ben ik van overtuigd. Zeker met jongens als Jordy Braber, Zepp Jacobs, Anthony Pique, Adam el Fazazzi, Kevin la Parra, Marvin Godschalk en nog veel meer jongens hebben we genoeg kwaliteit in huis.”

Klik hier voor meer artikelen over Brielle.
Klik hier voor meer informatie over Brielle.