Peter Naaktgeboren zet zich in voor de jeugd van VV Rockanje en is hiernaast ook nog wedstrijdsecretaris. In zijn verleden was hij scheidsrechter voor de KNVB en Rockanje, maar is hiermee gestopt na de zoveelste escalatie. Wij spraken hem over zijn verleden, zijn betrokkenheid bij de club en meer.

Begonnen als speler
Peter heeft in het verleden zelf gevoetbald bij Rockanje. Daar is hij begonnen in de jeugd en uiteindelijk gestopt bij de C3. Hierna heeft hij een tijdje voor FC Blankenburg gevoetbald, om vervolgens weer terug te keren bij de club van zijn hart, Rockanje. “Voor mijn studie ben ik ergens anders gaan wonen dus ik moest wel weg bij Rockanje. Toen ik weer terug ging naar mijn eigen woonplaats ben ik ook weer gaan voetballen bij de club. Daar heb ik toen op de zondag een aantal jaar in het 3e gevoetbald.”

Toen Peter  terugkeerde naar Rockanje, is ook zijn functie bij de jeugd begonnen. “Ik heb altijd al de ambitie gehad om iets voor de jeugd te doen. Daarom ben ik altijd al met mijn 2 zonen mee geweest en heb ik altijd gezegd dat zolang mijn kinderen op voetbal zitten, in de jeugd of senioren, ik iets voor ze wil doen .” De intentie is er voor Peter om ooit algemene secretaris van de club te worden. Zelf is hij trainer van de JO11-2, waar zijn oudste zoon speelt, en is hij trainer van de JO9, waar zijn jongste zoon speelt.

De Rockanjenaar is vooral bezig met een stukje organisatie binnen de club. Hij zorgt er dan voor dat wedstrijden gespeeld kunnen worden. Soms zijn er te weinig spelers bij een elftal, dan zorgt Peter ervoor dat de wedstrijd ruim op tijd wordt uitgesteld. “Er zit best wel wat werk in en je moet veel regelen. In het begin van het seizoen gaat het altijd wel goed, maar zodra je de winterperiode ingaat en het einde van het seizoen nadert, zie je steeds meer werk komen.”

Scheidsrechter
Voordat hij begon met het trainen van de jeugd, was Peter scheidsrechter bij de KNVB en VV Rockanje. Ondanks dat hij dit altijd met plezier heeft gedaan, is hij voor de veiligheid gestopt. “Op een gegeven moment kwam er heel veel agressie in het spel. Zoals verbale acties en bedreigingen. Dit was het moment dat ik besloot om te stoppen met fluiten. Het waren hele vervelende wedstrijden. Als een wedstrijd niet loopt, moet je kaarten gaan geven en je weet hoe dat gaat. Als je kaarten gaat geven dan komt er agressie. Dit was heel vervelend en dat was ook de reden dat ik gestopt ben, ook op advies van mijn vrouw.”

Spijt van zijn keuze heeft Peter nooit gehad. Nadat hij is gestopt, is hij meteen begonnen met training geven bij Rockanje. “Ik zei altijd dat het trainen niks voor mij was en dat het hem ook nooit zou worden. Maar vanaf dag 1 heb ik het naar mijn zin. Het is leuk en ik heb leuke elftallen om te trainen. Eigenlijk is het wel mijn ding.”

Iedereen welkom bij Rockanje
Volgens Peter gaat het bij VV Rockanje meer om sportiviteit dan prestatie. Plezier staat voorop. “Ze zeggen altijd Rockanje is de club van ons allen”. Aldus Peter. Ook is hij een echte jeugdman, en zal daarom altijd blijven strijden voor de jeugd. Hij hoopt dat de jeugdteams zich zullen uitbreiden. “Ieder kind die wil voetballen, mag een keer komen kijken bij de club. We hebben jullie heel hard nodig en het is een gezellige club. Ook staat er veel tegenover voor de jeugd. Er worden veel leuke dingen geregeld zoals Sinterklaas, Kerst en als het mogelijk is toernooien. Het is een gezellige club en iedereen is welkom. De club van ons en de club van ons allen, zeggen we dan.”

Ook wordt M3 Oil CBM hartelijk bedankt voor het sponsoren van de JO11-2 en JO9-2. (Zie foto)

Total
26
Shares