Het seizoen voor Hellevoetsluis lijkt volledig voorbij. De ploeg van trainer Edwin de Koning wist vorige week nog spectaculair te winnen van stadsgenoot Nieuwenhoorn. Zaterdag ging de formatie onderuit bij Zuidland, dat tot voor kort laatste stond, 2-0 (2-0).

Op sportpark Groot Nibbeland in Zuidland begon Hellevoetsluis niet heel erg goed aan het duel. Na een klein half uur was het Ayrton Verlaan die voor de eerste treffer van de middag zorgde. Nog voor de thee was het Leon van der Steen die weer goed afgaf op Verlaan, die volgend jaar in het shirt van Nieuwenhoorn gaat spelen, en zo kwam de 2-0 op het scorebord.

Vijftig procent
Na afloop was trainer Edwin de Koning boos en teleurgesteld over de nederlaag die zijn ploeg bij Zuidland had geleden. ‘We zijn afgestraft met onze bluf. Vorige week was er de wil om te winnen, maar nu dachten er een aantal, en dat gaan ze nog horen van me, dat ze het wel op vijftig procent konden doen. Dan verlies je dit soort duels. Zuidland strijdt nog om lijfsbehoud. Voor rust was dan ook terecht voor hen en na rust hadden we wat meer balbezit. Door de nederlaag wordt het ook lastig om een vervangende periode te pakken en vergooi je alles’, gaf De Koning aan. Op 4 mei is Strijen tegenstander van Hellevoetsluis.