Hellevoetsluis finalist in eigen Vestingstadtoernooi

Nadat Hellevoetsluis vorig seizoen 21 van de 26 weken lang de koploper was in de 2klasse D gaat het dit jaar iets minder met een 5plek op de ranglijst. Desondanks voldoet de ploeg van Edwin de Koning aan de vooraf gestelde verwachtingen, is er rust en bouwt Hellevoetsluis rustig verder aan zijn status als stabiele 2klasser.

Langzaam worden jeugdspelers ingepast en wordt duidelijk dat er een stabiele basis is waarvan uit verder ontwikkeld kan worden.  Zo blijft de staf voor het seizoen 2019-2020 ongewijzigd en zullen Johan Wouters (2groep) en Edwin de Koning geassisteerd worden door Johan Engel, Maurice Schaap en Michael Snel als assistent-trainers en assistent-scheidsrechter.

Ook is duidelijk dat het grootste gedeelte van de spelersgroep vertrouwen in de vereniging en de staf heeft en graag ook volgend seizoen uitkomt voor de 100-jarige vereniging. Zo zullen Danijel Ribaric, Vincent Mast, Öner Sang-A-Jong, Onur Furuncu, Tijs van de Heuvel, Patrick Struijk, Ken Luyendijk, Jeffrey de Koning, Frenk van Gelderen, Brian Poelman, Serkan Yavuzyigitoglu, Sander van Reijn en Gaultier Obiango volgend seizoen ook in de kleuren van vv Hellevoetsluis te bewonderen zijn. Luuk Engels, die in december al zijn officiële debuut maakte, zal o.a. als één van de 12 A-junioren die senior worden doorstromen naar de selectie.

Gesprekken met Remon Haze, Victor Hartog, Davy Mierop, Tommie van Schaik en Ti-Jey Bins worden momenteel gevoerd en zullen binnenkort worden afgerond.

Sander van Pelt, Tom Sleeuwenhoek, Jarno Huijsman en Joey Salij zullen volgend jaar niet meer spelen voor Hellevoetsluis. Joey Salij is recent geopereerd en voetballen op niveau is voor hem helaas niet meer mogelijk door de blessure. Sander van Pelt (2 goals) ervaart de reisafstand tussen huis (Nesselande) en Hellevoetsluis als tijdrovend en stopt voorlopig helemaal met voetballen. Tom Sleeuwenhoek (4 goals) gaat na 1 jaar terug naar Nieuwenhoorn en zal daar de concurrentie aangaan met de huidige spelersgroep en o.a. de nieuwkomers Ayrton Verlaan en Jeffrey van Veen voor de spitspositie. Jarno Huijsman (eveneens 4 goals) gaat, eveneens na 1 seizoen, terug naar het in de 4klasse zaterdag startende OHVV.