De voetballers van GHVV ’13 gaven in de thuiswedstrijd tegen Rhoon afgelopen zaterdag niet thuis. De ploeg van trainer John Stougje verloor met 0-1 en dat betekende ook slecht nieuws voor SC Botlek. Die club moet serieus rekening gaan houden met nacompetitievoetbal, met als inzet handhaving in de derde klasse. De nummer twaalf van 3D heeft zes punten minder dan Rhoon en De Jonge Spartaan, die net boven de streep bivakkeren.

Onder SC Botlek staan Pernis en het puntloze Piershil. Laatstgenoemde degradeerde zaterdag officieel naar de vierde klasse na een 0-9 nederlaag tegen Den Bommel, Pernis kan nacompetitievoetbal met slechts zestien punten ook niet meer ontlopen. Daar lijkt ook SC Botlek aan te moeten geloven. Het team van trainer Arjan Vuik verloor thuis kansloos met 4-0 van OSV Oud-Beijerland, terwijl Rhoon alweer won. GHVV ’13 was het volgende slachtoffer. “De vierde overwinning op rij voor ons”, zegt trainer Ronard Venekamp tevreden.

GHVV ’13–trainer John Stougje was een stuk minder tevreden met het optreden van zijn ploeg. “Ons manco was dat wij niets met het veldoverwicht deden. Tot aan de zestien leuk, daarna gebeurde er niets. Na de vroege 0-1 van Rhoon hadden wij nog tijd zat om het duel te kantelen, maar eigenlijk was het allemaal niet goed genoeg. We hebben te weinig afgedwongen. Dan heb je misschien wel terecht verloren.”

Stougjes ploeg staat zesde in de derde klasse D. “Dat nog wel, we hebben een beetje geluk gehad met de andere uitslagen. Natuurlijk is het gat met SC Botlek negen punten, maar ik kijk toch nog met een schuin oog naar beneden”, blijft de oefenmeester van de fusieclub voorzichtig. “Het moet voldoende zijn, dat weet ik, maar theoretisch kunnen wij nog onder de streep belanden.”

Dat kan ook Rhoon nog, dat weer drie punten minder heeft dan GHVV ’13. “We moeten nog steeds een paar stapjes zetten, maar we hebben wel een slag geslagen tegen GHVV ’13”, weet ook Venekamp, die zaterdag met Rhoon thuis Vierpolders treft.

In de derde klasse D ging koploper FC Binnenmaas afgelopen weekend toch wel verrassend onderuit. ‘s-Gravendeel was in de derby te sterk voor de titelfavoriet. Het werd 4-2 voor het elftal van trainer Barry Schipper. FC Binnenmaas heeft nog wel een flinke marge te pakken op Rozenburg. SC Botlek neemt het komend weekend op tegen FC Binnenmaas en eigenlijk telt alleen een zege voor het elftal van trainer Arjan Vuik in de degradatiestrijd.