Daniël van de Beek stopt er nu echt mee

OVV-keeper Daniël van de Beek is nu echt bezig aan zijn laatste weken als actief voetballer. Na dit seizoen bergt hij definitief zijn keepershandschoenen op. Hij zwaait als 48-jarige af bij de Oostvoornse club, waar hij vorig seizoen al afscheid had genomen.

“Ik ben eigenlijk gestopt toen we zijn gepromoveerd van de tweede naar de eerste klasse op zondag”, vertelt hij. “Ik ben keeperstrainer geworden en ging nog wel mee als reservekeeper. Na vorig seizoen kreeg OVV echter een keepersprobleem. Er zou een jongen van Brielle komen, maar dat ging op het laatste moment niet door. Toen Rob me vroeg heb ik niet lang hoeven na te denken. Een jaartje meer of minder maakt ook niet uit.”

“We hebben een leuke groep, hoor”, benadrukt hij. “Maar ik merk aan mezelf wel dat ik het niet altijd even leuk meer vind om te gaan trainen. En dan vooral als het slecht weer is. Ik ga wel, want ik vind dat je er altijd moet zijn als je een teamsport bedrijft.”

Zijn medespelers noemen hem ‘pa’. “Qua leeftijd zou ik van de meeste jongens inderdaad de vader kunnen zijn. Ik heb toevallig twee dochters van 19 en 21 jaar. Ik zie mijn rol dit seizoen meer om de boel scherp te houden. Dat doe ik dan ook regelmatig.”

“Hij laat nog regelmatig van zich horen”, beaamt medespeler Yoeri Bak. “Als hij vindt dat we er met de pet naar gooien en eerlijk gezegd gebeurt dat wel eens, dan kan hij echt uit zijn vel springen.”

“Zelfs bij 5-0 en 6-0 heeft-ie dat”, zegt Pascal van Hulst. “Ik vind dat wel mooi, altijd het maximale eruit willen halen. Dat hoort bij hem. Daan verdient alleen maar respect. Hij doet het toch mooi, met zijn 48ste in het eerste.”

“Ik denk wel eens: hou je mond toch”, reageert Van de Beek. “Gelukkig gebeurt het niet vaak, maar soms straalt de lamlendigheid er vanaf. Ik weet het wel, als je 4-0, 5-0 voorstaat, is het lastig jezelf te motiveren, maar ik vind dat je het niet kan maken zestig procent te geven als je honderd procent in je hebt.”

Van Hulst: “Daan is gewoon een fijne vent. Punt. Ik ben blij dat hij er volgend seizoen gewoon bij is.”Dan gaat Van de Beek opnieuw aan de slag als keeperstrainer. “Met drie keepers, er komt een jongen van Brielle en van OVV de keeper uit het tweede en de A1.”