CvdW: V.V. Zuidland

Deze editie is VV Zuidland de Club van de Week. Deze week zullen er meerdere interviews worden afgenomen met betrokkenen bij de club uit Zuidland. In deze interviews zullen de betrokkenen meer vertellen over o.a. hun rol binnen de club, hoe ze bij VV Zuidland betrokken zijn geraakt, het afgelopen seizoen en uiteraard wordt er ook vooruitgeblikt op het aankomende seizoen.

VV Zuidland is een amateurclub uit Zuidland die opgericht is op 17 Juni 1947. Het eerste elftal speelde afgelopen seizoen in de Tweede klasse op zaterdag. In het seizoen 2000-2001 was de club uit Zuidland ook actief in de Tweede klasse, maar degradeerde Zuidland uiteindelijk nadat de club geëindigd was op de elfde plaats in de competitie.

VV Zuidland wist de degradatie binnen slechts één seizoen teniet te doen door via de nacompetitie weer te promoveren naar de Tweede Klasse. Echter duurde dit succes ook slechts één seizoen, aangezien Zuidland wederom degradeerde naar de Derde klasse. Na twee seizoenen in de Derde klasse uitgekomen te zijn, degradeerde de club wederom. Ditmaal naar de Vierde Klasse, waar zij de komende vier seizoenen ook nog in zouden uitkomen. In het vierde seizoen in deze klasse, wist VV Zuidland namelijk het kampioenschap binnen te halen en zodoende te promoveren naar de Derde klasse.

Sindsdien heeft Zuidland de weg naar boven gevonden en wist de club in de Derde klasse direct weer te promoveren naar de Tweede klasse via de nacompetitie. Het eerste jaar in de Tweede klasse wist Zuidland de zevende plaats te bemachtigen en in het daaropvolgende seizoen eindigde Zuidland zelfs op de vierde plaats. De goede prestaties in de Tweede klasse bleken nog beter te kunnen en dit werd in het seizoen 2012-2013 bewezen. Toen wist Zuidland het kampioenschap in de wacht te slepen. In het seizoen 2013-2014 mocht VV Zuidland uitkomen in de Eerste klasse, echter was dit maar van korte duur.

Na één seizoen en de elfde plek op de ranglijst degradeerde de club terug naar de Tweede Klasse, waar Zuidland slechts één seizoen zou verblijven voordat er wederom via een kampioenschap gepromoveerd werd naar de Eerste klasse. In het eerste seizoen terug in de Eerste klasse wist Zuidland zich met de tiende plaats te handhaven, maar een seizoen later bleek dat de Eerste klasse toch een stapje te hoog was voor de club. Afgelopen seizoen kwam VV Zuidland weer uit in de Tweede klasse en werd de vijfde plaats op de ranglijst behaald.