CvdW: v.v. Hellevoetsluis – Voorbeschouwing komend weekend

Deze editie was v.v. Hellevoetsluis de Club van de Week en komend weekend speelt het eerste elftal van de club thuis tegen CWO. De uitwedstrijd eerder dit seizoen, op 28 oktober 2017 eindigde in een 1-0 overwinning voor de club uit Vlaardingen.

Na de winterstop wist Hellevoetsluis de eerste wedstrijd van het nieuwe kalenderjaar niet te winnen. Er werd namelijk verloren van SSS Klaaswaal (2-1). De wedstrijd die hierop volgde, werd wel weer gewonnen. Hellevoetsluis was met 2-1 wederom te sterk voor Neptunus-Schiebroek.

Na deze wedstrijd wist v.v. Hellevoetsluis nog vier wedstrijden te winnen, namelijk Piershil uit (0-1), Sparta AV thuis (1-0), Alexandria’66 uit (3-4) en Rhoon thuis (4-0). Na de vier overwinningen werden de volgende drie wedstrijden verloren: Berkel uit (3-1), BVCB uit (4-1) en SSS Klaaswaal thuis (1-2). Tot slot werd er afgelopen weekend uit gelijk gespeeld tegen SVS (2-2).

Na de winterstop heeft CWO elf wedstrijden gespeeld, waaruit de club slechts 13 van de mogelijke 33 punten wist te bemachtigen. CWO begon na de winterstop met een thuiswedstrijd tegen Alexandria’66. Deze wedstrijd eindigde in een 1-2 overwinning voor de bezoekers. Een week later, de thuiswedstrijd tegen Zuidland, stond na negentig minuten exact dezelfde eindstand op het formulier. Zuidland wist namelijk met 1-2 te winnen van de club uit Vlaardingen.

Hierna zijn er nog negen wedstrijden gespeeld, waarvan er 4 gewonnen werden, 1 gelijk eindigde en 4 verloren werden. Gewonnen werd er van Strijen uit (1-3), VDL thuis (4-0), BVCB thuis (2-1) en Rhoon uit (2-5). Er werd gelijkgespeeld bij Alexandria’66 uit (1-1) en er werd verloren van Piershil uit (3-1), SVS thuis (0-3), SSS Klaaswaal uit (3-0) en Berkel thuis (0-2),

Deze week is er gesproken met Edwin Boogaard, Wim Verheij en Edwin de Koning over hun betrokkenheid, de club en hun rol binnen de club. Daarnaast is er aan de bovenstaande mensen ook gevraagd om een voorspelling te doen voor de wedstrijd v.v. Hellevoetsluis – CWO Vlaardingen.

Voorspellingen van de clubmensen
Wim Verheij: ”Hellevoetsluis is een team wat het moet hebben van teamspirit en willen werken voor elkaar. Wij zullen vol aan de bak moeten zaterdag. Wij hebben maar weinig wedstrijden makkelijk gewonnen, maar als je tot drie keer toe met 10 man een wedstrijd naar je toe weet te trekken, dan zit de teamprestatie en teamspirit wel goed.’’

Edwin de Koning: ‘’Het is een goede, stugge ploeg die goed staan. Daar gaan wij het heel moeilijk tegen krijgen. Als wij kampioen willen worden zijn dit wel de wedstrijden waarin je drie punten moet pakken. Met minder kunnen we geen genoegen nemen en haak je af voor het kampioenschap.’’

Edwin Boogaard: ‘’Het zal niet makkelijk gaan, want wij hebben dit seizoen nog geen wedstrijd fluitend gewonnen. Ook heeft CWO de punten hard nodig. CWO wist twee weken geleden nog te winnen van koploper BVCB en brachten zij ons de eerste nederlaag van het seizoen toe. Het zal geen makkelijke opgave worden, maar om in de race voor de titel te blijven is winst wel noodzakelijk.’’

Voorspellingen eindstand
Wim Verheij:           2-1 voor Hellevoetsluis.
Edwin de Koning:  2-0 voor Hellevoetsluis.
Edwin Boogaard:   3-2 voor Hellevoetsluis.

 

Het VoetbalJournaal bedankt v.v. Hellevoetsluis voor haar medewerking en wenst de club veel succes in de strijd om het kampioenschap!