CvdW: v.v. Hellevoetsluis – Voorbeschouwing komend weekend

Deze editie is v.v. Hellevoetsluis de Club van de Week en deze week zullen er meerdere interviews worden afgenomen met betrokkenen van de club. Daarnaast zal er aan het eind van de week een voorbeschouwing plaatsvinden met het oog op de wedstrijd van aankomend weekend.

V.v. Hellevoetsluis werd op 9 mei 1919 opgericht en stond toen nog bekend onder de naam H.V.V.. Deze naam werd al gewijzigd voor de aanvang van de eerste competitie en werd gewijzigd naar Hellevoetsluis. In 1929 vond de eerste damesvoetbalwedstrijd van de club plaats tegen een team uit Rotterdam. In 1932 vond er een fusie plaats tussen Hellevoetsluis en Nieuw-Hellevoet en resulteerde in de oprichting van H.N.C. Hellevoetsluis. In 1959 werd de zaterdagafdeling van de club opgericht.

Op zaterdag heeft Hellevoetsluis 8 seniorenteams (1 t/m 7 en veteranen), waarvan het 1ste elftal uit komt in de 2e klasse, en 1 recreatief team op zondag. Daarnaast zijn er nog 28 (!) jeugdteams actief binnen de club. De wedstrijden van v.v. Hellevoetsluis worden gespeeld op Sportpark ING aan de Brielsestraatweg in Hellevoetsluis.

Het seizoen tot nu toe
Het seizoen begon voor v.v. Hellevoetsluis op 23 september met een uitwedstrijd tegen Neptunus-Schiebroek. Deze wedstrijd werd met 1-3 gewonnen en zo ging het seizoen dus goed van start. Deze goede start werd voortgezet, want de club uit Hellevoetsluis wist de vier wedstrijden die hierop volgden ook te winnen. Zo werd er gewonnen van BVCB (3-1), Sparta AV (1-2), Piershil (2-0) en Rhoon (1-2).

Op 28 oktober vond de eerste nederlaag plaats, want CWO was met 1-0 te sterk voor Hellevoetsluis. Na deze nederlaag moest de rug weer gerecht worden en dat heeft de club gedaan, want Hellevoetsluis heeft niet meer verloren tot aan de winterstop. Zo wist de club uit zes wedstrijden maar liefst 14 (!) punten te behalen. Er werd gewonnen van Alexandria’66 (3-1), Berkel (2-1), SVS (2-0) en Strijen (1-2). De overige twee wedstrijden bleven onbeslist: Zuidland (1-1) en VDL (2-2).

Na de winterstop wist Hellevoetsluis helaas de goede vorm niet vast te houden, want de eerste wedstrijd van het nieuwe kalenderjaar werd verloren: SSS Klaaswaal (2-1). De wedstrijd die hierop volgde, werd wel weer gewonnen. Hellevoetsluis was met 2-1 wederom te sterk voor Neptunus-Schiebroek.

Na deze wedstrijd wist v.v. Hellevoetsluis nog vier wedstrijden te winnen, namelijk Piershil uit (0-1), Sparta AV thuis (1-0), Alexandria’66 uit (3-4) en Rhoon thuis (4-0). Na de vier overwinningen werden de volgende drie wedstrijden verloren: Berkel uit (3-1), BVCB uit (4-1) en SSS Klaaswaal thuis (1-2). Tot slot werd er afgelopen weekend uit gelijk gespeeld tegen SVS (2-2).

Op het moment staat Hellevoetsluis op de tweede plaats met 45 punten uit 22 wedstrijden en is het verschil met de huidige koploper (BVCB) slechts twee punten.

CvdW: v.v. Hellevoetsluis – Introductie