Deze editie is VV Spijkenisse de club van de week. Deze week zullen er meerdere interviews worden afgenomen met betrokkenen bij de club uit Spijkenisse. In deze interviews zullen de betrokkenen meer vertellen over o.a. hun rol binnen de club, hoe ze bij VV Spijkenisse betrokken zijn geraakt, het afgelopen seizoen en uiteraard wordt er ook vooruitgeblikt op het aankomende seizoen.

VV Spijkenisse is een Nederlandse amateurvoetbalclub uit Spijkenisse, opgericht op 1 juni 1946. De thuiswedstrijden worden gespeeld op Sportpark Jaap Riedijk, dat is vernoemd naar een van de oprichters. Het standaardelftal speelt in het seizoen 2018/19 in de Hoofdklasse zaterdag.

De Groen-witten werden in 1975 kampioen bij de zaterdagamateurs en vervolgens Algeheel amateurkampioen door de zondagkampioen VV Emmen met 1-0 te verslaan. In 2014 behaalde Spijkenisse het kampioenschap van de Eerste Klasse C waardoor de club sinds jaren promotie naar de Hoofdklasse afdwong. Voor het eerst sinds het seizoen 2002-2003 zijn de groen-witten weer terug te vinden op dit niveau. In het seizoen 2014/15 werd er een periodetitel behaald en werd samen met Quick Boys en RVVH gestreden om een ticket voor nacompetitie richting de Topklasse, maar dit werd niet gerealiseerd. In het seizoen 2016/17 werd VV Spijkenisse kampioen van de Hoofdklasse en promoveerde het naar de Derde divisie. Een jaar later werd er in de nacompetitie tegen degradatie echter verloren van HSV Hoek, waardoor de club weer een stapje terug deed.

De club heeft momenteel rond de 1100 leden en groeit nog jaarlijks in aantal, wat in 2011 leidde tot het nemen van een ledenstop. De vereniging is hiermee een van de grootste van de regio Rijnmond. Sportpark Jaap Riedijk beschikt over zes speelvelden waarvan twee met rubber gestrooide kunstgrasvelden. De vereniging beschikt over een ruime kantine met een sponsorhome, commissiekamer, een aantal vergaderruimtes en achttien kleedkamers. Er is tevens een ruimte voor wedstrijdbesprekingen- en analyses. Het hoofdveld heeft een tribune die plaats biedt aan ongeveer 500 toeschouwers.

Spijkenisse staat al jarenlang bekend om zijn goede jeugdopleiding die de laatste jaren zijn vruchten heeft afgeworpen. De o19 (A1), o17 (B1), o15 (C1) en o13 (D1) spelen in de landelijke Divisies waarin ze het regelmatig tegen betaald voetbalorganisaties opnemen. Spelers als Charlison Benschop, Miquel Nelom, Ellery Cairo, Romano Denneboom, Martijn Barto en recent Kevin Felida braken de laatste jaren door bij hun clubs en ook de komende jaren wordt verwacht dat er een aantal ‘Spijkenissers’ zullen doorbreken in het betaalde voetbal.

Total
1
Shares

Geef een reactie