michel-blok-abbenbroek

Vandaag in Corona advies met spreken we met Tom van der Hoek Secretaris van VV Abbenbroek. Tom begon op zijn vierde met voetballen en heeft de club hierna nooit meer verlaten. Momenteel maakt Tom ook nog zijn minuten in het derde elftal van de club.

haco_sport[1]

Tom is geboren in Abbenbroek en sinds kort woonachtig in Brielle. Op dit moment werkzaam bij ExxonMobil als Proces Operator. Sinds afgelopen seizoen lid van het bestuur, eerst als Algemeen Lid en nadat Cor opgestapt is als secretaris zijn functie overgenomen.

Over het huidige seizoen valt natuurlijk nog weinig te zeggen helaas. Maar Tom denkt dat ze goed bezig zijn. “We hebben ons natuurlijk flink versterkt afgelopen zomer dankzij onder meer ons nieuwe trainersduo (W. Goossens & M. Bevaart). In de competitie hebben we na een nederlaag tegen DVV’09 twee goede winstpartijen weten te behalen. Jammer genoeg pauzeerde Covid ons weer en zal je na deze pauze van de competitie weer opnieuw moeten beginnen”.

Binnen Tom zijn tijd als bestuurslid zijn er helaas gezien nog niet hele grote sportieve hoogtepunten geweest. “Natuurlijk hebben we een prachtige renovatie ondergaan, een leuke Zes-kernen cup gedraaid, zijn er een hoop wedstrijddagen gezellig geweest en hebben we leuke evenementen gehad, maar de sportieve hoogtepunten zullen nu moeten komen. Hier zetten we ons hard voor in en hopen daar dit seizoen nog van te mogen genieten”.

Financieel gezien wordt VV Abbenbroek het hardst getroffen door het virus en de maatregelen. “We zijn een kleine vereniging met sponsoren waar wij ontzettend dankbaar voor zijn en zelfs niets zonder zouden kunnen, maar de baromzet is waar wij het meest aan over houden. Dat we die al zo’n lange tijd missen doet ons het meeste pijn”.

“Om de club overeind te houden kijken we waar we kunnen besparen, vragen de subsidies aan waar we recht op hebben en vragen de leden & sponsoren ons te blijven steunen. Samen zullen we dit moeten overleven zodat wanneer dit allemaal weer over is we samen er weer vol op van kunnen genieten!!”

Trainingen met de anderhalve meter regel gelooft Tom helaas niet zo in. “Dat het meewerkt aan het bestrijden van de Corona vertrouw ik in, maar dat het het niveau van de spelers op peil houd helaas niet, afgezien dat het erg moeilijk haalbaar is. Ik denk dat de voorbereiding hierdoor ‘voor niks is geweest’ en de teams straks weer opnieuw moeten beginnen met het opbouwen van conditie en wedstrijdritme, zeker als dit nog veel langer gaat duren”.

Tom denkt dat zij als vereniging lovend over iedereen mogen zijn. “Hoe er mee om wordt gegaan door zowel leden, sponsoren en vrijwilligers is geweldig. Iedereen blijft positief en er vol voor gaan, dan mag je als club alleen maar trots zijn”.

In de toekomst hoopt Tom zo snel mogelijk weer op het oude normaal, wedstrijden te kunnen spelen. “Zonder publiek geloof ik er niet in en wil ik dat dan ook persoonlijk niet zien als toekomst. Verder is het afwachten en klaar staan wanneer het weer mag! Hopelijk tot snel op ons mooie, vernieuwde complex ‘Abbenello’!”

Wij wensen Tom en VV Abbenbroek veel succes in de toekomst!

Klik hier voor meer artikelen over VV Abbenbroek
Klik hier voor meer informatie over VV Abbenbroek