Voor Oscar Biesheuvel  geldt (52) Nieuwenhoorn als passend vervolg op de clubs die hij onder zijn hoede had.  De ervaren trainer heeft altijd op hoog amateurniveau gewerkt en zal ook bij zijn toekomstige vereniging met verstand en beleid bouwen aan een degelijke organisatie.

cathay_internetbalk_v2
Als de supporters van Nieuwenhoorn zich ergens géén zorgen over hoeven te maken, dan is het wel dat er bij hun club op ondoordachte en chaotische wijze wordt aangerommeld de komend­­e jaren. Vakmanschap en geleidelijkheid zijn sleutelbegrippen voor Biesheuvel, die komende zomer van tweedeklasser DSO uit Zoetermeer zal overkomen.

Hij praat zoals hij werkt, Biesheuvel. Ronkende oneliners met een hoog sensationeel gehalte zijn niet aan de geboren en getogen Schiedammer besteed. ‘’Ik ben opgegroeid bij Hermes ­DVS, dat in mijn tijd nog eerste klasse speelde”, begint hij zijn verhaal. “De club leefde enorm in Schieda­­m en ik was er trots op dat ik het eerste haalde. Daarin heb ik drie jaar gespeeld, om op mijn twee-en-dertigste als hoofdtrainer te worden bij Excelsior’20, ook in Schiedam. Ik had spelers in de selectie die drie jaar ouder dan ik waren. Dat was soms lastig, maar ik redde me goed.”

Biesheuvel had succes bij Excelsior ’20, zoals hij later ook bij gerenommeerde verenigingen als Zwaluwen (Vlaardingen), Alexandria ’66, Spijkenisse en Nieuwerkerk van zich liet spreken. Constante tijdens zijn dienstverbanden: na verloop van tijd was de trainershand zichtbaar en speelden zijn teams aantrekkelijk voetbal. “Toen ik bij Excelsior’20 begon, voelde ik me nog een jonge hond”, zegt hij lachend. “Twintig jaar later ben ik gelouterd en weet ik dat het trainerschap een ervaringsvak is. En dat het wat tijd vraagt om met een club hogerop te komen. Bij DSO heb ik twee rare jaren gehad door corona. Ik heb er met plezier gewerkt, maar we hebben twee jaar lang geen normale competitie kunnen afwerken. Het zou mooi zijn als we na de zomer weer volwaardig aan de bak kunnen. Nieuwenhoorn wil oude tijden laten herleven en daar mag ik een bijdrage aan leveren.”


Biesheuvel doelt op het tijdvak voor 2013/14, toen het hoogste elftal van Nieuwenhoorn jarenlang in de zondaghoofdklasse uitkwam en vervolgens naar de zaterdag overstapte. De selectie die hij ter beschikking heeft, begroette de afgelopen weken vier nieuwe spelers met een fijne staat van dienst: Victor de Blok, Frank de Regt, Ünal Rayka, alsmede vijfvoudig Arubaans international Noah Harms. “Ik ben nog niet volop met Nieuwenhoorn bezig maar ga me de komende maanden wel flink oriënteren”, zegt Biesheuvel. “Ik heb nog alle tijd om me een goede indruk te vormen van de mogelijkheden van deze spelersgroep. Ik heb Nieuwenhoorn de laatste jaren niet veel zien spelen. Het is alweer een paar seizoenen terug dat ik een wedstrijd van ze heb gezien. Niet echt maatgevend dus, want er is veel veranderd in de selectie. Maar bij een club als Nieuwenhoorn, weet je dat je altijd wel goede spelers hebt. Ik ben ervan overtuigd dat we kleine maar gerichte stappen de hoofdklasse moeten kunnen halen. Er is genoeg voetbalkennis in de club om wat moois neer te zetten.”

Meer artikelen lezen over Nieuwenhoorn? Klik hier.