Altijd met een glimlach in de businessclub

De zeven meiden van de businessclub van VV Brielle staan altijd met een glimlach in de businessclub. Patricia Gouw (45) en Barbara de Jong (49) zijn er twee van. Barbara staat vaak achter de bar, Patricia is gastvrouw. “We zien het echt als een uitje”, zegt Patricia. “Als het eerste niet thuis speelt, gaan we altijd mee naar de uitwedstrijd.”

Hun beide zoons spelen in de JO15-1. “We gaan ’s morgens eerst bij ze kijken”, vertelt Barbara. “Rond kwart voor één verzamelen we in de businessclub. Vaak ontvangen we al de scheidsrechter en de bestuursleden van de tegenstanders. Als de bestuurskamer open gaat, gaan ze een deurtje verder”, valt Patricia haar bij.

Vanaf 14.00 uur druppelen de leden van de businessclub binnen. Brielle heeft er ongeveer negentig. “Die zijn er niet altijd, maar het is altijd wel druk hoor”, weet Barbara. “We verwelkomen ze, maken een praatje, geven ze wat te drinken en er is altijd een lekker hapje. “We zijn erg van de thema’s”, lacht Patricia. “Dat vinden we leuk. “Met Pasen ook, dan kleden we de businessclub gezellig aan. Iedere maand hebben we wel een ander thema. In november hadden we saté, in februari erwtensoep. Zo proberen we altijd wat te verzinnen wat bij de tijd van het jaar past.”

“Dat wordt gewaardeerd”, zegt Barbara. Zoals na afloop van de wedstrijd er traditioneel een bittergarnituur wordt voorgeschoteld aan de gasten. Patricia: “Dat is vaste prik, elke wedstrijd. Zelf zien ze vaak weinig van de wedstrijd. Patricia: “We zijn altijd bezig met dingen voor te bereiden. Soms zie je een flits.”

Na de wedstrijd neemt zij de Pupil van de Week onder haar hoede. Die komt altijd naar boven en glundert van oor tot oor of Brielle nu gewonnen heeft of verloren. Aanvoerder Alex van Dommelen en Marvin Godschalk komen altijd speciaal langs voor de pupil.”

Ook ‘traditie’ is een bord met voorspellingen. “Alle sponsors kunnen daarop aangeven wat de rust- en eindstand van de wedstrijd wordt”, legt Barbara uit.

“Dat is heel populair”, verzekert Patricia. “Er zijn er bij die vliegen na binnenkomst meteen naar het bord. Daar kan nog net een hallo vanaf. Als er dan gescoord wordt, zie je sommige mensen vanaf de tribune de businessclub weer inschieten om te kijken naar dat bord. Dat geeft wel een aparte dimensie.”

In februari hadden de ‘meiden’ van de businessclub (Patricia: ‘We zijn met zijn zevenen’) een heuse primeur: een Ladies Night. Patricia: “Dat was op een woensdagvond. De enige mannen die er waren stonden achter de bar. Dat waren onze mannen.”

“We hadden van alles georganiseerd zoals stands van ondernemende vrouwen. We hadden alle spelersvrouwen uitgenodigd, de vrouwen van de businessclub en alle vrouwelijke vrijwilligers van VV Brielle. Het was erg gezellig en een groot succes.” Wat ook een enorm succes was, was de voetbaltrip naar Malaga met de businessclubleden die zich daar voor opgegeven hadden. Een geweldige manier om elkaar op een andere manier te leren kennen als alleen op de club.” Dedames van de businessclub van VV Brielle zijn de verbinders naar de sponsoren, volgens Patricia en Barbara.