De baromzet is zeer belangrijk voor een voetbalclub en bij VV Den Bommel beseffen de leden dit maar al te goed. Op het veld geven de spelers van de blauw-witten alles voor hun cluppie en buiten de lijnen zorgt de activiteitencommissie voor vermaak.

Rond de klok van 13.00 uur stapt Marco Driesse de sfeervolle kantine van VV Den Bommel binnen. Over een dik halfuur start deze zaterdag de training met zijn kameraden van het derde team, dat de geuzennaam ‘DDD’ heeft, en ook in de ochtend is de clubman al druk in de weer geweest voor de vereniging. “Ik ben al op pad geweest om allerlei zaken te regelen”, zegt de goedgemutste vrijwilliger. “Ik heb wat prijsjes en medailles geregeld voor de avondvierdaagse. En ook heb ik net 177 kilo aan bierdoppen ingeleverd die we als club inzamelden voor KiKa. Er gebeurt genoeg binnen de vereniging”, legt hij uit.

CLUB MET AANZIEN
Den Bommel telt drie seniorenteams, de jeugdafdeling speelt samen met de spelers van FIOS onder de naam SJO DBF. Wie een rondje maakt door de kantine en langs de velden op sportpark De Kruus, merkt direct dat Den Bommel een club is met aanzien. De omheining rondom het hoofdveld, dat zo mooi groen is als een biljartlaken, is helemaal gevuld met reclameborden en de kantine is sfeervol. Bovendien heeft Den Bommel een behoorlijk assortiment qua merchandising. Van petjes tot stickers en van knuffels, paraplu’s, mutsen, handschoenen, tot rompertjes en VVDB-douchegel: het is allemaal te koop achter de bar. “Mooi hè”, glimlacht Driesse, die al jarenlang betrokken is bij de hechte dorpsclub. “We hebben een leuke club en veel leden pakken ook vrijwilligerstaken op. Sommigen zetten zich in voor de jeugdcommissie, anderen richten zich op de sponsorcommissie. En samen met Selina Driesse, Diane van Bergen, Hans Kornet en Sonny Kievit vorm ik de activiteitencommissie. Waarom ik in die groep zit? Ik houd wel van een feestje”, grinnikt hij.

GOEDE SFEER
Bij Den Bommel zorgt de groep ervoor dat er genoeg te beleven is bij de club. “We organiseren bijvoorbeeld klaverjasavonden en themafeestjes. Rond de feestdagen stonden we op de Kerstmarkt in Bommelstee. In januari hebben we een erwtensoep-actie gehouden in het dorp om geld in te zamelen en nu houden we ons bezig met de avondvierdaagse. Ook stonden we op de braderie in het dorp in mei”, zo somt Driesse op. Volgens hem is het cruciaal voor een vereniging dat er buiten de lijnen ook genoeg reuring is. “We hopen dat hierdoor zo veel mogelijk mensen in het dorp een band met de club blijven houden of krijgen. Onze teams kunnen goed voetballen, maar de sfeer is hier het allerbelangrijkst.” Bij Den Bommel 3 is de sfeer sowieso goed. De 43-jarige Driesse speelt met zijn leeftijdsgenoten nog elke zaterdag zijn wedstrijden en het team is zeer succesvol. Voor het tweede seizoen op een rij won het team de titel in de 8ste klasse, die gevuld is met alleen maar clubs op het eiland. “Zo lang als het gaat, blijf ik voetballen. We hebben zo een training en dan wordt het ongetwijfeld weer een topmiddag.”