Het hoogste zaterdagteam van Teylingen is niet meer dan een bescheiden middenmoter in de reserve vijfde klasse in het seizoen 2018/2019. Maar over het bekertoernooi van deze jaargang kan het vriendenteam nog jarenlang mooie herinneringen ophalen. Vooral de wedstrijden tegen ‘buur’ Ter Leede 4 en FC Rijnvogels 4 zullen nog regelmatig ter sprake komen tijdens de derde helft.

Coach Arno Joosten weet waar de kracht zit van het eerste zaterdagteam van RKVV Teylingen. “Een groot deel van het huidige team speelt al tien jaar samen in de senioren op zaterdag. En sommigen spelen al vanaf de F-pupillen met elkaar. De sfeer is optimaal met regelmatig teamuitjes. We kiezen er bewust voor om maar één keer per week te trainen, maar geven dan anderhalf uur lang alles.”

Tien jaar geleden werd de kern van het huidige team als dissidenten beschouwd binnen Teylingen, dat al jaren op hoog niveau speelt met eerste elftal op zondag. Joosten: “Er was tien jaar geleden een groep A-junioren die aangaf lekkerte willen stappen op zaterdag en uit te slapen op zondag. Die groep werd toen het tweede zaterdagteam. Omdat veel ouderen van het toenmalige eerste team stopten, zijn we uiteindelijk het vlaggenschip geworden.”

De bekercompetitie is in het seizoen 2018/2019 al maandenlang één groot feest voor Teylingen. “We hebben al flink wat reisjes achter de rug, onder meer naar Oudewater. Dat was in de poulefase, waarin we ook FC Zoetermeer en Voorschoten’97 troffen. Na FC Rijnvogels 5 moesten we tegen vierdeklasser FC Rijnvogels 4 in Katwijk bekeren. Toen zijn we met een partybus naar Katwijk gereden,” blikt Joosten lachend terug. “Sommigen hadden daarna namelijk een dancefeest in Amsterdam en de bus ging dus van Katwijk door naar Amsterdam en heel veel later op de dag terug naar De Roodemoolen.” Na het verslaan van Rijnvogels 4 werd vervolgens ook vierdeklasser Ter Leede 4 aan de zegekar gebonden. Dat was een overwinning met extra prestige, want Ter Leede is de andere bespeler van De Roodemolen. Joosten: “Na het verlies ging Ter Leede 4 eerst de kater wegspoelen in hun eigen kantine, maar later kwamen ze naar ons terras. Ze gaven ruiterlijk toe: ‘we hebben jullie onderschat’. Wij hadden vooraf al gespioneerd en gezien dat hun middenveld sterk was. Onze tactiek om diepe ballen over het middenveld te spelen pakte geweldig uit.” Vervolgens elimineerde Teylingen in de kwartfinales Quick Boys 5. “Binnen dertien minuten nam Quick Boys met 0-2 de leiding en dacht daarna ‘we zullen dat varkentje wel even wassen’. We repareerden de schade en wonnen alsnog met 6-2. Ons voordeel is dat we in de laatste bekerduels niets te verliezen hadden en hebben. Wij knokken voor elkaar en iedereen knapt het vuile werk voor elkaar op,” verklaart Joosten het succesvolle bekeravontuur. ,,Daarnaast zijn mede-coach Aad Rotteveel en ik de vaders van de spelers Joost (Rotteveel, red) en Kevin en Bryan (Joosten, red.) en is 1-5-2019 16:24:23 er dus ook een hechte band tussen de coaches en spelers. Wij hangen zelfs de kleding van onze spelers voor de wedstrijd klaar, want Aad en ik doen dit vooral met liefde en passie voor het spel.