Vrijwilligers met een groot CION-hart

Uren steken ze wekelijks in hun club, Cor Ducaneaux (70) en de vijf jaar oudere Kees Buitenhek. Met zijn tweeën vormen zij het CION-deel van de gezamenlijke werkploeg van CION en Deltasport, die vier man sterk is. “We doen het met plezier, want CION is onze club.”

Beiden zijn al wat jaartjes gepensioneerd. “Anders kan je dit niet doen”, benadrukt Ducaneaux. Hij somt op wat hij wekelijks doet. “Kleedkamers schoonmaken, eten en drinken bestellen voor de bar, de website. En dan nog allerhande klusjes. Je kunt beter vragen wat wij niet doen.”

“Het gebouw en de velden zijn hier van de gemeente”, vervolgt Buitenhek. “Maar alles in het gebouw en op het complex, buiten het onderhoud van de velden, moet door de club gedaan worden. Kleine reparaties in de kantine doen we ook zelf, zoals het vervangen van een kapot slot. En Cor is heel handig. Die maakt complete kledingkasten.”

“We hebben altijd handjes tekort”, vult Ducaneaux, die ook wedstrijdsecretaris is bij CION, aan. “Als we een klusje van de lijst kunnen schrappen, staat er meteen weer een andere bij.” Hij kijkt naar buiten. “Dat hek hangt op half zeven. Daar moet ook iets aan gebeuren.”

Ze hebben naast het clubgebouw een grote loods tot hun beschikking. “Kijk”, zegt Buitenhek als hij tijdens een korte rondleiding naar twee karretjes wijst. “Daar worden de lijnen op het veld mee gezet. Dat doen wij ook.”

Buitenhek vertelt vol trots dat hij binnenkort veertig jaar lid is van CION. In zijn jonge jaren was de Vlaardinger een begenadigd talent. Profclub SVV pikte hem op bij SVDPW. “Het waren de jaren van Piet Romeijn”, vertelt hij. “Ik heb drie jaar in het eerste elftal gespeeld. Ik was behoorlijk snel, want ik liep de honderd meter in 10.9. Op dat moment stond het Nederlands record op 10.5. Daarnaast was ik redelijk handig met de bal. Beetje een type Coen Moulijn.

Mijn periode in militaire dienst heeft mij mijn profcarrière gekost. Ik ben teruggegaan naar SVDPW. Daar heb ik nog tot mijn 32ste jaar gespeeld. Ik ben drie jaar gestopt, maar speelde zomers wel in een soort campingelftal. Dat elftal is toen competitie gaan spelen bij CION.” Buitenhek speelde vervolgens nog heel lang bij CION. “Ik heb nog tot en met mijn 68ste gespeeld, zegt Buitenhek, die ook vertelt dat kleinzoon Lars (Vuik) basiskracht is in het eerste van CION. “Als opa ben ik daar best trots op.”

Geef een reactie