Voorbeschouwing: Excelsior Maasluis – Sparta AV

Vanavond staat de 1e ronde van de Voetbal Rijnmond Cup op het programma. Excelsior Maassluis begint met een thuiswedstrijd tegen tweedeklasser Sparta AV. De thuisploeg won vorig seizoen de Voetbal Rijnmond Cup door in de finale te winnen van Smitshoek, en is dus titelverdediger van de grootste regionale beker van Nederland.

Excelsior Maassluis wist zaterdag niet te winnen van Spakenburg. De ploeg liet dus na om door te storten naar de top vijf van de Tweede Divisie. De ploeg speelde geen goede wedstrijd, maar kregen wel behoorlijke kansen. De wedstrijd werd verloren door twee individuele fouten. Excelsior Maassluis kwam in de eerste helft 0-1 achter door een penalty, maar benutte zelf ook een penalty in de eerste helft. De ploeg kreeg vlak voor rust de 1-2 tegen en dat kwam de ploeg niet meer te boven.

Sparta AV verloor aflopen weekend de stadsderby van Neptunes Schiebroek met 1-2. De ploeg verloor verdiend met 1-2, en mocht uiteindelijk nog blij zijn dat het maar 1-2 bleef. Neptunes zette de Sparta AV vroeg onder druk, en daar hadden ze moeite mee. Toch kwam Sparta nog wel op voorsprong. Dat hield de ploeg vast tot de rust. Na rust kwam Neptunes pas tot scoren en werd er dus verdiend gewonnen.

De wedstrijd Excelsior Maassluis tegen Sparta AV wordt gespeeld op Sportpark Dijkpolder en begint om 20.00.

Geef een reactie