Spirit met kater de winterstop in

Spirit wist de laatste competitiewedstrijd van 2018 niet om te zetten in winst. In Vlaardingen werd met 2-1 verloren van CWO.

Spirit kwam in de eerste helft via een penalty nog wel op voorsprong (0-1), maar kon na een goed begin nauwelijks imponeren. De Ouderkerkers lieten langzaam het initiatief over aan de thuisploeg, dat gaande weg beter ging spelen en grotere kansen ging creëren. Vlak voor rust kwamen dan ook de Vlaardingers langszij (1-1).

Gesterkt door de gelijkmaker en het vertrouwen van de resultaten van de laatste weken ging CWO in de 2e helft op jacht naar meer. Spirit, dat vorige week nog een geweldige comeback had tegen Vitesse Delft, kwam totaal niet in hun spel. Te veel spelers speelden onder hun niveau.

Uiteindelijk wist CWO te profiteren van individuele fouten aan Spirit zijde (2-1). Spirit wist dit seizoen 5 keer als eerste op voorsprong te komen. De eerste 2 speelronde wist de ploeg van Richard van Cappellen deze voorsprong uit de bouwen naar een ruime voorsprong. Tegen DCV (uiteindelijk 1-1), SSS (in blessuretijd toch nog gewonnen) en CWO (verlies) zakte de ploeg ver terug na de voorsprong.

Door dit verlies gaat Spirit de winterstop in op de 7e plaats, met maar liefst 11 punten achter de koplopers DCV en Neptunus-Schiebroek. Naar beneden kijkend is het verschil met de degradatieplaatsen 5 punten.

Volgende week speelt Spirit in Rotterdam tegen Leonidas voor de beker. Daarna volgt de winterstop en in januari het trainingskamp in Marbella. Toch hebben de trainers vertrouwen in het vervolg van dit seizoen. De spelers hebben de kwaliteit en de sfeer in de groep is goed.

© Tekst: Eric de Vendt