Rob Storm wijst Victoria’04 weg naar voren in 4e klasse

Rob Storm is dit seizoen teruggekeerd bij Victoria’04 (za). Storm was tien jaar speler van het eerste elftal, nu hoopt hij de Vlaardingers hogerop te helpen als trainer.

Met zijn 34 jaar is Storm de jongste trainer uit de Victoria’04-geschiedenis. Het is zijn eerste club als hoofdtrainer, de afgelopen vijf seizoenen was hij werkzaam in de jeugdopleiding van Barendrecht. “Ik heb er veel zin in”, zegt hij. “De club is een weg ingeslagen waarin het een prestatiegericht klimaat wil creëren. Het is aan mij om de eerste stap te zetten.”

Vorig seizoen speelde Victoria’04 bovenin mee in de vierde klasse. De Vlaardingers strandden in de tweede ronde van de nacompetitie. Dit seizoen hoopt Storm wel promotie te bewerkstelligen. “Het is geen must in de zin van ‘dat het geen ramp is als we niet promoveren’ maar promotie is wel ons uitgan punt. Dat heb ik tijdens de kick off begin augustus ook gezegd tegen de selectie. Victoria’04 heeft prachtige faciliteiten en daar hoort minimaal een derdeklasser bij.”

Makkelijk gaat het niet worden, weet Storm ook. “De concurren- tie is groot. FC Maense is vorig seizoen tweede geworden en wil kampioen worden, Hermes- DVS heeft een goede ploeg en VFC-zaterdag heeft ook niet stilgezeten. Ik verwacht dat wij vieren, met wellicht nog een verrassing, om de bovenste plekken gaan spelen.”

Volgens Storm is dat een reële doelstelling voor Victoria’04. “We zijn drie spelers kwijtgeraakt, maar we hebben ook spelers erbij gekregen. In de breedte zijn we sterker geworden.”

Winst hoopt de jonge oefen- meester vooral te halen uit een andere speelwijze. “Vorig seizoen werd er 4-4-2 gespeeld en werd er naar achteren gehangen. Die speelwijze zal worden ingewisseld voor een type voetbal waarin we meer aan de bal zijn. Dat proces van omschakelen kost tijd, maar ik ben ervan overtuigd dat het ons uiteindelijk wel meer gaat opleveren.”

Geef een reactie