Om (nieuwe) spelers uit de zondagselectie van Kethel Spaland beter te leren kennen, zal er maandelijks maandelijks iemand voorgesteld worden door de club. Deze maand is de beurt aan nieuwkomer én routinier Wesley Schouten.

Naam: Wesley Schouten
Leeftijd: 33
Burgerlijke staat: gehuwd

Wesley hoe lang voetbal je al en waar heb je allemaal gespeeld?

Ik voetbal al vanaf mijn 5e, en waar heb ik niet gespeeld. Begonnen bij Hekelingen, en daarna gespeeld bij o.a. Feyenoord, Sparta, Excelsior, NAC beloftes, SVV, HBSS, Vitesse Delft, Neptunus Schiebroek en nu bij Kethel Spaland.

Hoe kwam je bij Kethel Spaland terecht en wat vind je van de club?

Sinds ik bij SVV ben gaan voetballen hebben wij een goeie band met Kethel Spaland, jongens zoals Spon en Glenn, kwamen vaak bij ons feesten. Ook ken ik Ronald van der Zalm goed, en aangezien ik niet meer op zaterdag kon voetballen was na een goed gesprek met Mitchel den Brinker en Ronald van der Zalm de keuze snel gemaakt. Kethel Spaland is een grote club met zowel een zaterdag en zondag afdeling.  En ik weet uit ervaring dat de zondag een heel leuk en vooral een hecht team is. Ook heb ze een grote aanhang die zowel thuis als uit de ploeg voorziet van steun, en dat trok me ook heel erg.

Is je positie rechts voorin je favoriete positie?

Ik kan overal voorin spelen en heb ook vaak op 10 gespeeld. Maar spits sta ik de laatste jaren het liefst.

Stel we promoveren naar de 2e klasse, wat moeten we als club doen om daar stabiel te worden? 

Zorgen dat het team bij elkaar blijft, en waar nodig wat ervaring erbij. De randvoorwaarden zijn bij Kethel Spaland top geregeld zo hebben we voor de selectie 4 trainers, 2 leiders, 3 teammanagers, 2 verzorgers, een keeperstrainer en nog veel meer aan begeleiding. Ook heeft elke speler in de selectie genoeg kleding tot zijn beschikking.

Wat doe je verder in het dagelijks leven Wesley? 

Ik ben vorige jaar voor me zelf begonnen (als schilder) en heb het lekker druk daarmee. Ook ga ik graag met het gezin weg, dus we zijn vaak in Disney te vinden.

Staat Daphne achter jouw vrijetijdskeuze om te voetballen?

Daphne staat er zeker achter me dochter vindt het ook leuk om te kijken en lekker mee te feesten op de feestavonden. Maar Daphne ziet ook dat ik een dagje ouder word en het einde inzicht is, al wil ik dat zelf nog niet zeggen.

Wat is je verwachting voor komend seizoen? 

Denk dat wij een leuke mix hebben met jonge gretige voetballers en een paar ervaren jongens, we zijn een hecht team dus ik denk zelf dat we zeker bij de eerste 3 moeten eindigen.

Tot slot, van wie wil je meer weten, wie moeten we volgende maand interviewen?

Doe maar Mikey van der Zalm, heb gehoord dat hij de lieveling van de trainer is.

Bron: Kethel Spaland

Lees hier andere artikelen over Kethel Spaland.
Vindt hier meer informatie over Kethel Spaland.