Bij Verburch valt er dit seizoen weinig te klagen. De hoofdmacht mag dan door het vertrek van een groot aantal spelbepalende spelers een renovatie hebben ondergaan, de Poeldijkers staan in de derde klasse wel ‘mooi’ in de subtop.

Volgens de vaste volgers van Verburch spelen Dave Zwinkels (23) en Sander Rens (25) een belangrijke rol in dat succes. Lovende kritieken voor het tweetal zijn er niet alleen van de supporters, maar ook van trainer John Zuiderwijk.

“Dave is een echte winnaar”, zegt de trainer, die onlangs zijn contract met een seizoen verlengde, over Zwinkels. “Hij gaat altijd voorop in de strijd. Hij heeft een gigantische drive. Soms denk ik wel eens: Dave, iets rustiger mag ook.
“Dat herken ik wel”, lacht de middenvelder. “Dat fanatieke heeft altijd in mijn spel opgesloten gezeten. Ik ga voor elke bal. Ik kan het ook niet anders dan honderd procent. Ik kan me wel voorstellen dat John soms gek van me wordt. Ik weet dat hij vindt dat ik onnodig gele kaarten pak.”

Zwinkels heeft het dit seizoen helemaal naar zijn zin. “Het draait lekker en mijn broer speelt voor me.” Jordi Zwinkels is tegenwoordig in de Poeldijkse spits geposteerd. “Hij heeft zijn kans gegrepen toen Melvin van der Zijden is gestopt. Hij werkt hard en dat moet een spits ook doen. Het geeft wel een goed gevoel dat we als broers samen in het eerste kunnen spelen.”

Speltechnisch kan Zwinkels, die werkzaam is op de veiling in Naaldwijk, zijn ei kwijt. “Vorig seizoen speelden we wat anders: 4-3-3. Nu spelen we een soort 3-1-3-2. Aangezien ik aan de zijkanten speel, betekent dat dat ik wat meer vrijheid heb. Daar maak ik dankbaar gebruik van.”

Dat Verburch het verrassend goed doet is volgens Zwinkels te verklaren aan de frisheid die door de nieuwe spelers aan het elftal is toegevoegd. “De veranderingen zijn goed geweest. Er is nieuw elan in de ploeg. Nieuwe spelers, nieuwe trainer.” “John is altijd bloedfanatiek”, zegt Sander Rens over zijn trainer. “Toen we onlangs een oefenwedstrijd speelden zei hij: ‘het is wel Monster, hé. Dat kan nooit een oefenwedstrijd zijn’. Dat fanatisme heeft hij overgebracht op de spelers.”

Rens speelde de laatste jaren onder Zuiderwijk in het tweede. Hij was bij het eerste min of meer uit beeld geraakt. “In het eerste jaar van trainer Dennis van der Steen mocht ik nog wel eens spelen of invallen, maar dat werd steeds minder. Dennis maakte andere keuzes, dat was zijn goed recht.

Hij had ook andere spelers tot zijn beschikking dan John nu.” “Ik ben altijd al wild van Sander geweest”, verklapt John. “Ik vind hem een klassieke nummer tien. Goed inzicht, goed overzicht, uitstekende techniek Hij draait altijd naar de goede kant.” “Ik ben eigenlijk heel snel geacclimatiseerd in de derde klasse”, reageert de financieel-controller bij een groot bouwbedrijf. Hij beschouwt zichzelf wel meer als een aangever dan als een afmaker.

“Ik schep er net zo veel genoegen in om een beslissende pass te geven dan zelf te scoren. Ik geil absoluut niet op doelpunten. Dat zal wel met mijn karakter te maken hebben. Ik ben een sociale jongen en dat zie je terug op het veld.”